Türkiye Kart özellikleri araştırılıyor. Her şehirde farklı ulaşım kartı çıkarmadan sadece Türkiye Kart ile toplu taşıma araçları kullanılabiliyor. Bankacılık işlemleri, alışveriş, HGS, kargo gibi çeşitli alanlarda Türkiye Kart süreçleri kolaylaştıracak. Peki, Türkiye Kart hangi illerde kullanılıyor, ülke genelinde ne zaman kullanılacak?

Milyonlara nefes aldıracak hamle: Emeklinin bayram ikramiyesi değişiyor mu? Milyonlara nefes aldıracak hamle: Emeklinin bayram ikramiyesi değişiyor mu?

TÜRKİYE KART NEDİR?

Özellikle her şehrin toplu ulaşım aracında tek kartla seyahat etmeyi kolaylaştıran ve aışverişleri de basit hale getiren kapsamlı bir karttır.

TÜRKİYE KART HANGİ İLLERDE KULLANILIYOR?

Türkiye Kart uygulaması için pilot il Konya olmuştu. Adından Türkiye Kart'ı isteyen ve anlaşma sürecinde olan iller Gümüşhane, Yozgat, Tokat, Rize. Türkiye Kart uygulamasının hayata geçmesini onaylamış iller armaya devam ediyor

TÜRKİYE KART UYGULAMASI NASIL NEREDEN ALINIR?

Geniş kullanım alanına sahip kredi kartı niteliğindeki Türkiye Kart, henüz tüm illerde kullanılır değil. Ancak ülke genelinde uygulamaya geçtiğinde internet üzerinden veya banka şubeleri aracılığıyla kolayca başvuruda bulunabilirsiniz. Başvuru yaparken kimlik bilgileri, gelir durumu ve diğer kişisel bilgiler talep edilir. Bankanın onay sürecinin ardından, kart kısa süre içinde sahibine teslim edilir.

TÜRKİYE KART NE ZAMAN ÜLKE GENELİNDE KULLANILACAK?

PTT Genel Müdürü Gülten "Belediyelerimiz bu konuya destek verdikleri sürece Türkiye Kart entegrasyon süreci bir yıl içinde tamamlanıyor. Çoğu belediyelerimizle görüşmelerimize başladık. Türkiye Kart uygulamasının 2024 yılı sonu itibarıyla Türkiye'nin yüzde 50'sinden fazlasını kapsamasını hedefliyoruz. Sonraki yıl da ülkenin tamamına yayılmasını öngörüyoruz." dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.