Tekkeköy Belediye Başkanı ve Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Hasan Togar, Kanal S ekranlarında Samsun Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Merve İlhan'ın sunduğu Haberin Penceri programına konuk oldu. Adaylık sürecine ve Tekkeköy'de geçen dönem İYİ Parti'den aday olan Mustafa Candal'ın bu dönem AK Parti'den aday gösterilmesine ilişkin değerlendirmelerde buunan Togar kendisine yöneltilen eleştirilere de yanıt vererek, "Benim hayatım Tekkeköy. Bana da kimse otur diyemez. Bunu tek diyecek, orada yaşayanlardır." dedi. 

"BANA KİMSE DAVAYI ANLATMASIN"

Siyaset yapma yasağına rağmen AK Parti'ye üye olduğunu belirten Togar, "16 yıllık bir AK Parti macerası. 2008'li yıllarda içine girdim. Bugün birçok arkadaşım, yaptığımız hareketle alakalı, duruşumuzla alakalı "partim", "davam" denildiğinde bozuluyorum. Bana kimse davayı anlatmasın. Ben çok iyi bilirim. 2008 yılında AK Parti'ye kapatma davası açıldığında o gün AK Partili olan arkadaşlar, partilerini terk ederken, korkup kaçarken 2008'de Milliyetçi Hareket Parti'sinin ilçe başkanıyken 8 yıllık görevimden istifa ettim, AK Parti'ye sıradan bir üye olarak katıldım. Bir dava, bir duruş olduğuna inandığım için. O gün tarafım belli olsun diye AK Parti'ye üye oldum. AK Parti'ye üye olmanın bir bedeli vardı; Yüzde 90 kapatılır kanaati vardı. Bizim de, benim de Tekkeköy ile ilgili hayallerim vardı ve tüm üyelerle birlikte 3 yıl siyaset yapma yasağı alma ihtimalim vardı. Siyaset yapma hakkımız elimizden alınabilir denildiği gün de ben AK Parti'ye üye oldum" dedi. 

"KÖYDEN ŞEHRE DÖNÜŞMÜŞ BİR BELEDİYE"

Tekkeköy'de AK Parti'ye yüzde 20 farkla seçim kazandırdığını ifade eden Togar, "AK Parti'nin benden önce de adayları vardı. Tekkeköy'de seçim kazanmak o kadar kolay değil, sadece partiyle olacak bir şey değil. Çevre de gerekiyor. 2000'li yıllardan 2014'lü yıllara kadar çok uzun bir mücadele ve 2014'lü yıllarda yaklaşık yüzde 20'li farkla Tekkeköy'de AK Parti seçimi kazandı. 10 yıl boyunca örnek belediyecilik yaptık. Sosyal belediyecilikte Karadeniz'de rakip kabul etmeyiz. Şehirde de birçok belediye Hayır Çarşısı'ndan Aş Evi'ne kadar, ileri derecede cenaze hizmetleriyle ilgili bir belediyecilik ve 10 yıl boyunca da inanılmaz hizmetlere imza atan, milletvekillerimizin de söylediği gibi köyden şehre dönüşmüş bir belediye, en başarılı belediye kabul edilen bir belediye, onları gururlandıran bir belediye olarak 10 yıl sonra kapıya konuluyorsunuz." şeklinde konuştu. 

"AK PARTİ VEFA HAREKETİYDİ"

Kendisine vefasızlık yapıldığını vurgulayan Togar, "Geçmişte AK Parti vefa hareketiydi. AK Parti'de değişen isimler ve şahıslarla birlikte, vefanın unutulduğunu gördüm. 10 yıl sonra en azından şunu hak edersiniz; Bu işletmede çalışan birisi var, 10 yıl sonra idare seninle çalışmak istemiyorum der, çağırır ertesi gün kapının kilidini değiştirerek sizi kapıda bırakmaz, bir ilanla sizin bu işyeriyle ilişiğiniz kesilmiştir demez. 10 yıllık emek vermişsiniz, hakkınız hukukunuz varsa hiçbir partili büyüğümüz kapıya konulacak insanlar değiliz. Vefa herkese lazım olur. Çağırırsınız, biz sizinle çalışmak istemiyoruz dersiniz kusuru, kabahati söylersiniz. Ama kimsesiz, sahipsiz gibi, sokak hayvanları gibi kapıya konulmayı asla kabul etmem. Ben hayatım boyunca mücadeleyi sevmiş bir insanım. Benim hayatım Tekkeköy. Bana da kimse otur diyemez. Bunu tek diyecek, orada yaşayanlardır" dedi. 

"CANDAL, AK PARTİ'NİN VE CUMHURBAŞKANININ ALEYHİNE ÇALIŞTI"

Tekkeköy'de geçen dönem İYİ Parti'den aday olan Mustafa Candal'ın bu dönem AK Parti'den aday gösterilmesine ilişkin konuşan Togar şu ifadeleri kullandı;

Bizi en çok rahatsız eden, Tekkeköy'ü en çok yaralayan bu. AK Parti'ye hayatı boyunca sadık kalmamış. Bu arada Mustafa benim için de bir arkadaştır ama hayatı boyunca AK Parti'ye sağdık kalmamış, siyasi çizgisi asla olmamış, siyasi duruşu olmamış. Yola çıktığı birçok arkadaşını da yolda bırakmış birisidir. Bu duruş farklıdır. Yerel seçimlerde şunu anlarım; Adaya rakip olursunuz. Aday çıkamayınca da küser, çalışmazsınız, gidebilirsiniz, adayla birlikte olmayabilirsiniz. Halbuki hepimiz orada aday kim çıkarsa çıksın diye söz veriyoruz. Hatta kimi arkadaşlar şereflerini de ortaya koyarak söz veriyorlar ama ertesi gün o şeref unutuluyor. AK Parti'de o sözlerin kaydı var. Bütün bunları anladım. 2009-2014 ve 2019'da şahsınızla ilgili bir karar verdiniz ve AK Parti'ye aidiyet hissetmediniz ve AK Parti'nin belediye başkan adayının aleyhinde çalıştınız. Ona şahsınız adınız saygı duyuyorum. 2023 14 Mayıs seçimlerine geldik; Bugün AK Parti'nin aday gösterdiği arkadaş, köy köy, mahalle mahalle İYİ Partili arkadaş ve milletvekilleriyle en ağır hakaretlerle AK Parti'ye, AK Partililere ve onun Cumhurbaşkanına saldırdı. Bu uğursuzlar gitsinler diyerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına çalıştılar, bizim mahalle başkanlarımızla, ilçe kadın kollarımızla kavga ettiler. 28 Haziran'da seçim tekrarlandığında Millet İttifakı ortaklarından İYİ Parti ve adayıyla okul kapısında sandık beklerken tartışma yaşandı. Tutuyorsunuz böyle bir ismi, ilçenin 14 bin 500 üyesini yok sayarak, iradeniz, fikriniz hiç önemli değil diyerek yok sayarak, 5 tane aday adayının iradesini yok sayarak aday gösteriyorsunuz. 

Kanal S Ana Haber 2 Mayıs Perşembe Kanal S Ana Haber 2 Mayıs Perşembe

"İRADE YOK SAYILDI"

Kararı internetten öğrendiğini söyleyen Togar, "AK Parti'de böyle bir duruma asla ihtimal vermedim. AK Partilere bu kadar saygısızlık olmaz. Hakkımızda verilen kararı internetten öğrendik, saygı duymamızı bekliyor şehrin milletvekilleri. Benim evime ekmek göndermiyorlar. 5 milletvekilimiz ve il başkanımızın böyle bir kararı verirken oradaki teşkilatın, emek veren insanların, 14 bin 500 üyenin duygu dünyasını hiçe sayarak bir rapor düzenleyerek vermelerinin anlamını bilemedim." dedi. 

"TEK YETKİ 60 BİN NÜFUS"

Togar açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı; 

Biz ne yapalım? Siz 8 ay önce size hakaret eden insanın arkasında durdunuz. Hayatım boyunca mücadele ettim, bu yola çıkarken kimseye sormadım. Bugün de sorabilecek olduğum tek yetki 60 bin nüfus. Çok zor bir karardı. Yatak size batıyor. Bir insan bunu nasıl hak eder? Bana hangi yalanı, hangi gerekçeyi söyleyebilirler?

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.