Selçuk’un önemli tarihi varlığı olan Ayasuluk Kalesi’ni turizme kazandırmak amacıyla restorasyon çalışmaları yıllardır sürerken, ihalesi tamamlanan “Ayasuluk Kalesi ve Çevre Düzenleme Projesi” kapsamında Ayasuluk Cafe’nin düzenlenmesine başlanıyor.

Selçuk Belediyesi, 2012 yılının Aralık ayında 2 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanan Ayasuluk Kalesi ve Çevre Düzenleme Projesi’nin ilk ayağı vatandaşlar tarafından Girne Köftecisi olarak da bilinen alanda yapılacak düzenlemelerle başlıyor.

Girne Köftecisi olarak bilinen alanı ev yemekleri yapan bir restorana dönüştürerek etrafında çevre ve peyzaj düzenlemesi yapacak olan Selçuk Belediyesi, binanın güney kısmında kalan alanı ise kardeş şehirler meydanı olarak düzenleyecek. Alanda 40 metrekare boyutunda Selçuk’un bütün dönemlerine ait sembolleri ve kardeş şehirlerin isimlerini taşıyan sanatsal seramik rölyef yer alacak.

Toplam 2 bin 200 metre kare alanda restoran binası, çevre, peyzaj düzenleme ve meydan oluşturma projeleri için bir hafta içerisinde çalışmalara başlayacaklarını dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, “Tarihi Ayasuluk Kalesi’ni ilçeye kazandırmak ve tekrardan canlandırmak için başlattığımız çevre düzenleme projemizin ilk ayağı olan çalışmalarımızın ihale sürecini tamamladık. Yüklenici firma bir hafta içerisinde faaliyete geçecek ve Eylül ayında projemizin ilk etabı tamamlanacak” dedi.