Diyarbakır'ın Hani İlçe Kaymakamı Hidayet Sarı, ilçeye yapılacak olan 24 derslikli İmam Hatip Lisesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yapılan protokolle yüklenici firmanın okulu 12 ayda bitireceğini belirten Kaymakam Sarı, amaçlarının okulu 2014-2015 eğitim öğretim dönemine yetiştirmek olduğunu söyledi. Kaymakam Sarı, "İmam Hatip Lisesi toplam 6 bin metrekare alan üzerine bina olarak bodrum kat, zemin kat, 3 normal kat ve çatı katından oluşacak. İmam Hatip Lisesi toplam 24 derslikli, 1 kütüphane, 1 müzik odası,1 görsel sanatlar dersliği, 2 çok amaçlı salon, 1 jimnastik salonu, 2 soyunma odası,3 laboratuvar, 1 rehberlik odası, 4 idari ofis, 2 öğretmenler odası, bay- bayan mescit, 1 mutfak, 1 kantin, 3 depo, her katta bay-bayan tuvalet bulunacak. 2012 yılında yatırım programına alınan 24 derslikli İmam Hatip Lisesi ile ilgili çalışmalar tamamlanarak ihalesi yapılmıştı. Okulun inşaatının yapımı için yer teslimi yapıldıktan sonra inşaatına hız verilecek" dedi.

Okulun yapımı için yer tespitine Hani İlçe Kaymakamı Hidayet Sarı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahsum Burucu, Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Topkaya ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yetkililer katıldı.