Türkiye'nin merakla beklediği yerel seçim sonuçları gelmeye başladı. Sandıkların açılmasıyla sürpriz seçim sonuçları 31 Mart akşamına damga vurdu. Oy sayımı 81 ilde sürerken, Türkiye haritası da netleşmeye başladı. 2019 seçimlerinde turuncu renkte olan pek çok ilin kırmızıya döndüğü görüldü. Bazı illerde AK Parti'nin elinde olan belediye başkanlıkları CHP'ye geçti.

Sandıkların yüzde 51,65'inin açıldığı ilk sonuçlara göre CHP uzun yıllar sonra yüzde 37,89 olarak birinci parti oldu. AK Parti'nin oy oranın ise yüzde 36,85 olduğu görüldü.

İSTANBUL VE ANKARA'DA BÜYÜK FARK

Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasında geçen İstanbul'da kimin önde olduğu yakından takip edilirken, Turgut Altınok ile Mansur Yavaş'ın yarıştığı Ankara'da da ilk sonuçlar geldi. Yeniden Refah Partisi, Zafer Partisi, İYİ Parti ve DEM Parti'nin alacakları oy oranları da merak edilirken; İstanbul ve Ankara'daki oy farkları gündem oldu.

İL İL SÜRPRİZ SONUÇLAR

Sürpriz beklenen Antalya, İzmir, Bursa, Balıkesir, Şanlıurfa, Hatay, Adana, Mersin, Ordu, Eskişehir ve Manisa'daki sonuçlar ise geceye damga vurdu.

2024 Yerel seçim sonuçları için beklenenan geldi çattı. Tüm Türkiye genelinde yaklaşık 61 milyon seçmen bugün sabah saatlerinden itibaren 2024 yerel seçimleri için sandık başına gitti. Bazı bölgelerde saat 07.00'de başlayan oy verme işlemi 32 ilde saat 16.00'da sona ererken, 17.00'de de tüm Türkiye'de sona erdi. Sandıkların açılmasıyla ilk seçim sonuçları da gelmeye başladı.. Seçim yasaklarının sona ermesiyle birlikte il il 2024 yerel seçim sonuçları ve hangi adayın önde olduğu netleşmeye başladı.

Yerel seçim için oy kullanan vatandaşlar bir yandan kendi yaşadığı il ve ilçelerdeki yerel seçim sonuçlarını takip ederken, diğer yandan da özellikle İstanbul ve Ankara'daki yerel seçim sonuçlarını merak ediyor.

İSTANBUL'DA SEÇİM SONUÇLARI

16 milyon kişinin yaşadığı İstanbul'da Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasında kıran kırana bir rekabetin yaşanacağı iddiaları seçim heycanını daha da artırmıştı. Mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı'nın ortak adayı AK Partili Murat Kurum arasında geçmesi beklenen İstanbul seçimlerinde sonuçlar geldi.

Rakının bir grubuna daha zam geldi Rakının bir grubuna daha zam geldi

İMAMOĞLU ÖNDE! FARK AÇILIYOR

YSK'nın seçim yasaklarını kaldırmasının ardından İstanbul seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'nun mu yoksa Murat Kurum'un mu önde olduğu ortaya çıktı. İmamoğlu'nun önde olduğunun görüldüğü seçimlerde AK  Parti adayı Murat Kurum ile yüzde 9'luk fark dikkat çekti.

ANKARA'DAKİ SEÇİMLERDE BÜYÜK FARK

Ankara seçim sonuçları da İstanbul'un ardından en çok merak edilen başlıkların arasında geliyor.

Mansur Yavaş ile Turgut Altınok arasında geçmesi beklenen yarışta, son günlere adaylar arasındaki 'mal varlığı' polemiği damga vurmuştu.

Seçim süreci boyunca vatandaşlardan oy isteyen adaylar projelerini sunarken, sandıktan çıkacak seçim sonuçlarına kilitlenmişti. Son yapılan anketlere iki aday arasındaki 'fark' iddiaları dikkat çekmişti.

Ankara'da da ilk seçim sonuçları gelmeye başladı. Anket şirketlerinin tahminleri doğru çıktı, Yavaş gelen sonuçlarda en yakın rakibi olan Altınok'a yüzde 25 puanlık fark dikkat çekti.

SÜRPRİZ SONUÇLAR! HARİTANIN RENGİ DEĞİŞTİ

İstanbul ve Ankara'nın dışında bazı büyükşehirlerde de kıyasıya bir rekabetin olduğu ve bazı sürprizlerin yaşanabileceği iddia edilmişti.

Özellikle Antalya, İzmir, Bursa, Balıkesir, Şanlıurfa, Hatay, Adana, Mersin, Ordu, Eskişehir, Denizli ve Manisa seçim sonuçları da vatandaşlar tarafından yakın takibe alınmış durumdaydı.

Açıklanan sonuçlardaki süprizler gündem yarattı.

MYNET

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.