Emeklilikte Yaşa Takılanlar ( Eyt ) konusunda gözler artık Meclis'e çevrildi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, katıldığı televizyon programında "Pazartesi günü EYT düzenlemesini Meclis Başkanlığı'na sunuyoruz. Ayrıntıları Pazartesi günü saat 11'de açıklayacağız" dedi.

para-33

İMZALARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU ATILDI

EYT kanun teklifi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışmalarını tamamladı ve metin haline getirilen taslak AK Parti grubuna iletildi. Yaklaşık 5 milyon kişinin beklediği kamuoyunda emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak EYT düzenlemesi kanun teklifi için imzaların büyük çoğunluğu atıldı.

650x344-meclis-mesaiye-basliyor-tbmm-meclis-ne-zaman-acilacak-gundemde-hangi-konular-var-1664528829250-1

EYT KİMLERİ KAPSIYOR?

8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar EYT kapsamına giriyor. Bu tarihten sonra hizmet başlangıcı olanlar ise düzenlemeden yararlanamayacak. Çalışanların kapsamı için SSK, Emekli Sandığı veya Bağ-Kur ayrımı yapılmayacak.

PARA-24

YAŞ ŞARTI ARANMIYOR

8 Eylül 1999 öncesi işe girişi olanlardan kadınlar için 5 bin prim günü ve 20 yıl sigortalılık süresi, erkekler için 5 bin prim günü ve 25 yıl sigortalılık süresi gerekiyor. Prim ve sigortalılık süresi şartlarını karşılayanlar yaşa bakılmadan emeklilik hakkı kazanacak. Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'da kadınlarda 20 yıl sigortalılık süresi ve 7 bin 200 prim günü, erkeklerde 25 yıl ve 9 bin prim günü gerekiyor. Sigortalılık süresini erkekler en son 8 Eylül 2024'te dolduracak.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.