Karayolları Trafik Kanunu'nda önemli bir değişiklik yapıldı. Milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiren trafikte yasal düzenlemedeki bu değişiklik, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından ortaklaşa hazırlandı.

3 bakanlığın ortaklaşa aldığı karar sonrası milyonlarca sürücüyü sevindirecek haber geldi. Özellikle B sınıfı ehliyet sahiplerini ilgilendiren bir düzenleme yapıldı. Bundan böyle bu sürücüler için yeni bir dönem başlıyor.

Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılan bu değişiklikle özellikle B sınıfı ehliyet sahipleri artık "125 cc'ye kadar" olan motosikletleri kullanma imkanı sağlanacak.

Bu yeni düzenleme kapsamında, direksiyon eğitimini tamamlayıp ehliyetlerini alan sürücülerin belgeleri otomatik olarak geçerli olacak.

B SINIFI EHLİYETİ OLANLAR DİKKAT

Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Genel Koordinatörü Remzi Öztürk, trafikte yapılan yasal düzenleme çalışmalarıyla ilgili detayları paylaştı.

Resmen açıklandı! Emeklilere 1 ay boyunca bedava olacak Resmen açıklandı! Emeklilere 1 ay boyunca bedava olacak

Öztürk, B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc'ye kadar motosikletleri kullanabilmesi için gerekli düzenlemenin yakın zamanda yürürlüğe gireceğini belirtti.

Ayrıca Öztürk, 125 cc'ye kadar motosiklet kullanmak isteyen B sınıfı ehliyet sahiplerinin belirli bir eğitimden geçmelerinin gerekeceğini vurguladı.

kamu son haber

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.