Son dakika: Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan bölgelere gece saatlerinde "Pençe-Kılıç Hava Harekatı" düzenledi. F-16 savaş uçakları bölgede tespit edilen terör hedeflerini bombaladı.

MSB PAYLAŞTI: HESAP ZAMANI

Milli Savunma Bakanlığı operasyonu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Paylaşımda, Türk F-16 savaş uçağının pistten kalkış anına ilişkin fotoğrafa da yer verildi.

MSB'nin paylaşımında "Hesap zamanı! Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor!" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan, Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığından belirli aralıklarla savaş uçakları kalkış yaptı.

"YERLE BİR EDİLİYOR"

MSB, gece operasyon yapabilme kabiliyeti olan savaş uçaklarıyla düzenlenen operasyondan ilk görüntüleri de paylaştı. MSB'nin paylaşımında "Terör yuvaları tam isabet vuruşlarla yerle bir ediliyor!" denildi.

HAREKATIN ADI AÇIKLANDI: PENÇE KILIÇ HAVA HAREKATI

MSB tarafından, gece saatlerinde gerçekleştirilen hava harekatına ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"PKK/KCK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak, terörü kaynağında yok etmek maksadıyla; Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere Pençe-Kılıç Hava Harekatı icra edilmiştir."

pence-kilic-harekati-ic-2011.jpg-3

SİHA'LAR DESTEK VERDİ

Suriye ve Irak'ın kuzeyinde tespit edilen terör hedeflerinin vurulduğu hava harekatında Diyarbakır dışında Malatya’dan da savaş uçaklarının kalktığı, Batman’dan havalanan SİHA’ların da operasyona destek verdiği öğrenildi. Saldırı ile terör örgütüne büyük darbe vuruldu. (AA-DHA)

"CUMHURBAŞKANIMIZIN 'BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ' SÖZÜ KESİN KARARLILIĞIMIZIN İFADESİDİR"Oper

asyonla ilgili AK Parti'den de açıklama geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Terör insanlığın düşmanıdır. Türkiye bu insanlık düşmanlarına karşı hangi etiketlere sahip olurlarsa olsunlar en etkili mücadeleyi veren ülkedir. Hangi gücün himayesine girerlerse girsinler tüm terör örgütlerini bertaraf edecek güce sahibiz. Cumhurbaşkanımızın “bir gece ansızın gelebiliriz” sözü kesin kararlılığımızın ifadesidir. Çok geniş çaplı ve yüksek kabiliyetle icra edilen bu harekat Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ülkemize göz dikenlere her hal ve şart altında cevap vereceğini tüm dünyaya gösteriyor. Teröre nerede olursa olsun bedel ödetmeye devam ediyoruz. PENÇE KILIÇ HAVA HAREKÂTI ile bir kere daha gösteriyoruz; ülkemize göz dikenler en ağır bedelleri ödeyecekler. "

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.