AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından 27 günlük Demokrasi nöbetlerinde halkın kendi destanını yazdığı anı defterlerini ’Millet destanını yazdı’ adıyla kitap haline getirdi. Kitap hakkında konuşan İl Başkanı Temurci, “Bizim geleceğe 15 Temmuz için bırakacağımız en önemli miraslardan bir tanesi” dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından 27 gün süren Demokrasi nöbetlerinde, her nöbet alanına halkın kendi destanını yazdığı ‘Millet Destanını Yazıyor’ anı defterlerini koydu. İstanbul’un 39 ilçesinde bu anı defterlerine gösterilen yoğun ilginin sonucunda 35 bin 520 sayfa ortaya çıktı ve seçilen 544 anı kitap haline getirildi. Kitabın tanıtımının yapıldığı AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda aynı zamanda hain darbe girişiminde çekilmiş fotoğraflardan oluşan sergi yer aldı.

“Bizim geleceğe 15 Temmuz için bırakacağımız en önemli miraslardan bir tanesi”

Tanıtım töreninde konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, “Elbette ortak duygularımızı yansıtan binlerce cümle var ama AK Parti İstanbul İl Başkanlığı için bu çalışmanın, özellikle arkadaşlarımız önümüze getirdiklerinde 96 ciltlik bir külliyat 35 bin 520 sayfalık çok büyük bir arşiv ortaya çıktı. Tarihe tanıklık edenlerin, tarihi yazanların İstanbul’da kendi cümleleriyle 15 Temmuz’u anlattıkları ve belki bizim geleceğe 15 Temmuz için bırakacağımız en önemli miraslardan bir tanesi” dedi.

“On binlerce yazının 544 tanesini bu kitabın içerisine alabildik”

Her sene 15 Temmuz’un yıl dönümünde halkın anılarından oluşan yeni bir kitap basılacağını ifade eden Başkan Temurci, “Maalesef elimizde bir kitabımız var. Hani dedik ya millet destanını yazıyor. Millet destanını yazdı ve biz de ‘millet destanını demokrasi nöbetlerinde böyle yazdı’ dedik. Bu kitabın içerisine sadece yazılan 544 yazıyı alabildik. On binlerce yazının 544 tanesini bu kitabın içerisine alabildik. Öyle duygular, öyle güzel ifadeler var ki ben doğrusunu söylemek gerekirse bu 15 Temmuz’un yıl dönümünde adeta 96 ciltlik eserlerin içerisinden seçilmiş 544 mesaj her 15 Temmuz’da il başkanlığımız tarafından ikincisini, üçüncüsünü basacağız. Bu millet, bunu fazlasıyla hak ediyor” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz gazisi Memiş Serdar’ın yazdığı ve kitabın sloganı olan ‘Ateşe uçan kelebekler gibiydik’ yazısını okuyan İl Başkanı Temurci, “Hangi edebiyatçı, hangi şair o geceyi bu kadar güzel anlatabilir?” dedi.

İstanbul’un her ilçesinde 10 binlerce kitabın dağıtılacağını ifade eden Temurci, tanıtıma katılan vatandaşlara ve basın mensuplarına kitap dağıttı.