SİNOP (AA) - Sinop'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında vatandaşlar demokrasi nöbetine devam etti.

Hükümet Konağı Meydanı'nda Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, 15 Temmuz hain darbe girişimini anlatan görüntüler izlendi.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlara alanda çeşitli kurumlarca açılan stantlarda simit ve ayran ikramında bulunuldu.

Vali Hasan İpek, burada yaptığı konuşmada, FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde tüm Türk halkının kahramanca duruşuyla engellendiğini söyledi.

Bayrakları bayrak yapanın üstündeki kan olduğunu vurgulayan İpek, Türk halkının 15 Temmuz gecesi ülkenin her bir karış toprağında tanklara, bombalara, kurşunlara göğüsünü siper ettiğini dile getirdi.

Demokrasisi ve özgürlüğüne sahip çıkan yüce Türk milleti ile ne kadar övünseler az kalacağını belirten İpek, "Bu anlamlı etkinlikler çerçevesinde canları seve seve ülkesi ve milleti için veren şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Yine bu yolda gazi olan vatandaşlarımıza uzun ömürler diliyorum. Biz onlarla gurur duyuyoruz. Türk halkı tarihinde olduğu gibi bir kez daha tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Allah hepinizden razı olsun." diye konuştu.

Programa, Vali Hasan İpek, Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Albay Şefaattin Sertel, diğer ilgililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.