Akşam saatlerinden itibaren devam eden kar yağışı Tekirdağ’ı beyaza bürüdü.
Tekirdağ’da akşam saatlerinden bu yana etkili olan kar yağışı dolayısıyla merkez ilçe Süleymanpaşa beyaza büründü. Sabah saatlerinde ana arterlerde tuzlama çalışması ve greyderlerle yol açma çalışması yapılırken trafikte sürücüler zor anlar yaşadı. Aracıyla Atatürk Bulvarı’na çıkış yapan bir araç kayarak kaldırıma çıktı. Vatandaşlar iş yerlerine erkenden ulaşabilmek için yola çıkarken temizlik işçileri kar temizliği yaptı. Trafik polisleri yollarda kalan araçlara müdahale ederken il genelinde ana arterlerin ulaşıma açık olduğu ancak sokak aralarının henüz bir çalışma yapılamaması nedeniyle ulaşım açısından sıkıntılı olduğu bildirildi.
Sabahın erken saatlerinde yola çıkan Gökberk Ünsaloğlu, Tekirdağ’da karın akşamdan beri lapa lapa yağdığını, okulların tatil olduğunu, karın hem çilesini hem de zevkini yaşadıklarını belirtti. Karı eğlenceye dönüştüren çocuklar ise kar topu oynayarak eğlendi.
Öte yandan, il genelinde de etkili olan kar yağışı sebebiyle eğitime ara verilirken, öğrencilere kar tatili Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla duyuruldu.