Six Senses Hotels Resorts Spas, Avrupa’daki büyüme planlarına Türkiye’yi de dahil etti. Türkiye’de yeni hizmete girecek Six Senses Kaplankaya oteli Mayıs ayından müşteri kabulüne başlayacak.

Dünyanın en iyi otel markalarından olan, 20 ülkede 11 otel ve 28 spa işleten Six Senses Hotels Resorts Spas, Avrupa’daki büyüme planlarına Türkiye’yi de dahil etti. Türkiye’de yeni hizmete girecen Six Senses Kaplankaya oteli Mayıs ayından müşteri kabulüne başlayacağı düzenlenen basın toplantısı ile duyuruldu. Six Senses Kaplankaya’nın proje geliştiricisi ve yatırımcısı Capital Partners Kurucu Ortağı Öymen toplantıda yaptığı konuşmada, Kaplankaya’nın boyutunda dünyada sadece 20 tane kıyı yerleşim projesi olduğunu belirterek, bunların çoğunun Avrupa’nın dışında olduğunu, sadece 4-5 tanesinin Avrupa’da bulunduğunu bildirdi. Kaplankaya’nın 12 yıllık bir çalışma sonrası 2 sene önce açıldığını anımsatan Öymen, geçen yıl otel projesinde bir dönüşüm yapma ihtiyacı hissettiklerini ve bu yönde çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Öymen, "Şimdi çok memnun olarak birlikte çalıştığımız, beğendiğimiz iyi bir ilişki oluşturduğumuz Six Senses ile birlikte Kaplankaya’daki otelimizi 1 Mayıs’ta yeni konseptiyle tekrar açıyoruz. Bu senenin çok daha uğurlu olmasını istiyoruz. Ellerindeki verilerin Türkiye’nin turizmde kötü dönemi geride bıraktığını gösterdi. Bu döneme hem çok iyi hazırlandığımızı düşünüyoruz, hem turizm potansiyelinin çok iyi olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Öymen, Six Senses ile yaptıkları ortaklıktan çok mutlu olduklarının altını çizerek, "Kaplankaya Six Senses iş birliğiyle değer kazandı, kanımca Six Senses markası da Türkiye’ye gelerek kendi değerini artırdı. Bu uzun vadeli ortaklıkla hem Kaplankaya’daki ev sahiplerine ve misafirlere, hem bölge halkına, hem de ülkemizin turizm sektörüne katkı sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

"Rezervasyonlar ve ön rezervasyonlar umut verici"

Türkiye’nin turizmde zorluklarla karşı karşıya kaldığı iki yılı geride bıraktığını belirten Öymen, "Türkiye, dünyanın en güçlü turizm sektörlerinden birisine sahip. Türk turizm piyasası tek piyasadan da oluşmuyor. İstanbul kendi özelliklerine sahip bir turizm piyasası. Antalya keza öyle. Bodrum bambaşka bir turizm piyasası. Bodrum’un dünya çapında rekabet ettiği piyasalara bakarsanız havaalanı avantajı var. Bu yıl 2017’ye nazaran Bodrum’a yurt dışından yapılacak direkt uçuş sayısında yüzde 75-80’e varan artışlar yaşanacak. Gerçi geçen yıl sıkıntılar devam etmişti ama 2015 seviyelerine geri dönüyoruz. Zor günlerin geride kaldığını düşünüyoruz. Rezervasyonlar ve ön rezervasyonlar umut verici. Şu anda mayıs hedefimizin yarısına ulaşmış durumdayız. Eylül-ekim ayına kadar rezervasyon almış durumdayız. 1 Mayıs-30 Ekim arasında rezervasyon kabul ediyoruz" şeklinde konuştu.

"Batı Avrupa rezervasyonları ciddi zıplama yaptı"

Six Senses Kaplankaya Genel Müdürü Lionel Valla, bu yıl otellerinin çok konuşulacağını belirterek, "Ege kıyısında en iyi korunmuş ve en doğal bölgelerden birinde bulunuyor. Rezervasyonların geliş zamanlamasının pazarlara göre değişiklik gösterebilir. Batı Avrupa’dan gelen rezervasyonlar ciddi zıplama yaptı. Şu anda Rusya pazarında da ciddi artış gözlemlemeye başladık" dedi.

Valla, otelin 141 odalı olduğunu belirterek, 40 yıl boyunca Six Senses tarafından işletileceğini söyledi.