Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle hayata geçirilen "Maketlerle Çanakkale Savaşı" projesi 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası’nda sergilenecek.
Manisalı öğrenciler, Çanakkale Savaşı’nın 100.Yılı’nda, dedelerinin verdiği insanüstü mücadeleyi maketlerle tekrar canlandırdı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2014 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklediği "Maketlerle Çanakkale Savaşı Projesi", 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası’nda, Manisa Alaşehir Atatürk Anadolu Lisesi’nde sergilenecek.
"Maketlerle Çanakkale Savaşı" projesi, 2014 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı’na başvurusu yapılan 600 proje arasından ilk 100’e girerek Bakanlık tarafından destek programına dahil edildi. 18 öğrencinin gönüllü olarak katılımı ile gerçekleşen sergide yer alan eserler çamur, alçı, kil ve ahşap kullanarak hazırlandı. Eserler arasında Şehitler Abidesi, kağnı, 57. Alay Şehitliği, Koca Seyit ve Nusret Mayın Gemisi gibi Çanakkale Savaşı’nın ruhunu yansıtan unsurlar yer alıyor.