HAKAN TARHAN - İSTANBUL /

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 4. hafta mücadelesinde deplasmanda Galatasaray Odeabank'a 80-63 mağlup olan Fenerbahçe'nin başantrenörü Zeljko Obradovic, maç sonu açıklamalarda bulundu.

Obradovic, Galatasaray Odeabank karşısında rakibin sert oyununa reaksiyon gösteremediklerini belirtti ve analiz yapıp, problemleri çıkarıp yollarına devam edeceklerini söyledi.

Obradovic şunları söyledi:

"Buranın atmosferini oyunculara anlattım. Birçoğu buraya ilk defa geldiler. İlk yarıda Galatasaray'a 10 sayı avantajı vermek iyi bir şey değil. Buna rağmen 5 sayıyla hala oyundaydık. İkinci yarının başı çok kötüydü. Onlar çok sert oynadılar ve biz buna reaksiyon gösteremedik. Sadece 3. çeyreğin sonunda biraz toparlamayı başardık. Sorun aslında Fransa'da yaşadığımız sorunla aynı. Benim karakterimde bir oyuncu sonuna kadar savaşmalı ve maalesef bunu yapmadılar. Bir yandan da dürüst olmak gerekirse Galatasaray çok iyi bir oyun oynadı. Tebrik ediyorum, çok güzel bir maçtı. Analizi yapıp, problemleri çıkarıp yolumuza devam edeceğiz. Önümüzde buradan çok daha korkunç bir atmosferde oynayacağımız bir maçımız var; Belgrad'da Kızılyıldız maçı. Bunu tekrarlarsak bu akşamki gibi çok büyük sorunlar yaşarız.

Takımın bütün sorumluluğu bende. Takımım ve oyuncularım adına elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışırım. Tabii ki hatalarım vardır, doğru yaptığım şeyler vardır. Oyuncularla en çok vakit geçiren kişi de ben olduğum için kimin hazır olduğuna, kimin olmadığına en güzel ben karar verebiliyorum. O yüzden bazı oyuncular daha fazla süre alıyor, diğerleri daha az alırken. Melih de takımımızın kaptanı ve bu pozisyonunun da bilincinde. Daha sezonun çok başındayız, herkes yeterince süresini alacaktır sezon boyunca.

Bu bizim yaşamımız. Takvimi de değiştiremeyeceğimiz için elimizden gelen en iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyoruz. Özellikle oyuncular için kesinlikle kolay değil. Bunları kesinlikle üzülüp bahane olarak kullanamıyoruz."

MELİH MAHMUTOĞLU: "İSTEDİĞİMİZ GİBİ OYNAYAMADIK"

Fenerbahçe Kaptanı Melih Mahmutoğlu ise, "Buraya gelirken ne kadar sert oynayacaklarını biliyorduk ve bu atmosferde buna izin verildiğini biliyorduk. Öyle de oldu, bu sertliğe izin verildi ama burada bizim hatamız var, bunu kabul etmek gerekir. Özellikle ikinci yarının başında o sertliğe karşılık veremedik. Fark bir anda 15 oldu. İstediğimiz gibi oynayamadık. Biz Real Madrid maçında bu sertliğe cevap vermiştik ve kazanmıştık. Şimdi bizim önümüzde çok zor bir Belgrad deplasmanı var. O maça en iyi şekilde hazırlanacağız. Orada ayrı bir atmosfer olacak. Bu tür atmosferlerde oynamayı öğrenmemiz gerekiyor, bu sertliğe karşılık vermemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

GALATASARAY ODEABANK CEPHESİ

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman ise, maça hem hücumda hem de savunmada üstünlük kurarak başladıklarını ve olağanüstü bir mücadele gösterdiklerini söyledi.

Tecrübeli çalıştırıcı, Fenerbahçe'nin ikili oyunlardaki zafiyetlerini bildiklerini ve oyun kuruculara ikili sıkıştırmalar yaptıklarını belirterek, "Maça iyi başladık ancak boş atışları kaçırdık. Takımım bu akşam olağanüstü mücadele etti. Galatasaray camiası bu takımla gurur duymalı. Oyuncularım bir basketbol takımının yapabileceği her şeyi yaptı. Ali Muhammed ve Bogdanovic'e ikili sıkıştırma uyguladık. Rakibimiz 4 gün önce Real Madrid'i yenmiş bir takım" dedi.

Salondaki atmosferde değinen Ataman, "Müthiş bir atmosfer vardı. Derbi maçları ezeli rekabetin olduğu maçlardır. Seyircimiz taşkınlık yapmadı. Tüm taraftarlarımızı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının Mc Colum ile ilgili soruları üzerine Ergin Ataman, "McColum'u daha yeni tanıyoruz. Takımda bir görev dağılımı yaptık. Onu daha çok oyunun sıkıştığı anlarda kenardan oyuna getiriyoruz çünkü çok skorer bir oyuncu. Anadolu Efes karşılaşmasından daha iyi bir maç çıkardı. Takıma takviye düşünmüyoruz. Bizim için çok güzel bir geceydi" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Odeabank'ın takım kaptanı Sinan Güler ise, önemli atışlar kaçırdıklarını ve buna rağmen oyunu hep önde götürerek önemli bir galibiyet aldıklarını dile getirdi.

Milli basketbolcu, çok iyi bir atmosferde oynadıklarını anlatarak, "Atmosferi en iyi şekilde kullandığımıza inanıyorum. Maçın başında boş atışlar kaçırmamıza rağmen karşılaşmayı önde sürdürdük. Çünkü takım gibi oynadık ve istediklerimizi sahaya yansıttık. İkinci yarıda bu basketbolun üzerine koyarak ve savunmadaki sertliğimizi arttırarak önemli bir galibiyet aldık" dedi.