AK Parti Antalya Milletvekili aday adayı Harita Mühendisi Ferdi Akkaya, down sendromlu yerine “Yeryüzü Melekleri” olarak isimlendirdiği bireylerin, anlamlı bir projeyle topluma entegrasyonunun sağlanacağını belirtti.
AK Parti Antalya Milletvekili aday adayı Harita Mühendisi Ferdi Akkaya, sosyal sorumluluk kapsamında down sendromlulara yönelik hazırladığı bir projesini kamuoyuyla paylaştı. Akkaya projesini “Dünya Down Sendromlular Günü” etkinlikleri kapsamında, özel çocuklar ve ailelerinin katılımıyla Antalya Öğretmen Evi’nde düzenlenen bir organizasyonda açıkladı.
Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği ile Engelli Eğitim Kültür Sağlık Spor Vakfı Antalya Şubesi’nin organizasyonuyla düzenlenen geceye katılan Akaya, down sendromluların iyi bir eğitimle her işi yapabilecek hale gelebildiklerini ancak önce toplumun zihnindeki bazı engellerin kalkması gerektiğini dile getirdi.
AK Parti Antalya Milletvekili aday adayı Harita Mühendisi Ferdi Akaya, “Bu çocuklarımıza, gençlerimize engelli demeye dilim varmıyor. Bana göre onlar birer ‘Yeryüzü Meleği’dir. Görevi üstlendiğimiz zaman hayata geçirmeyi planladığımız projemizle meleklerimizin en az birinin sorumluluğunu iş hayatındaki patronlara emanet etmeyi planlıyoruz. Böylelikle, onların toplumla entegrasyonu sağlanırken projemize tam destek vereceğini düşündüğümüz iş adamlarımız ise çıkarsız bir dostla vakit geçirmenin vereceği huzuru yaşamış olacak” diye konuştu.