KAYSERİ Emniyet Müdürlüğü, kentte faaliyet gösteren eczacıları sahte 100 ve 200 TL’lik banknotlar konusunda uyardı. Emniyet yetkilileri, sahte paraların en çok alışveriş sürecini kısa tutmak için cinsel gücü artırıcı ilaç talebinde kullanıldığını söyledi.
Türk Eczacılar Birliği 12'nci Bölge Kayseri Eczacılar Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş, Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin sahte banknotlar konusunda kendilerini uyardığını söyledi. Bir süre önce bazı kişilerin sahte paraları eczanelerin yoğunluğundan faydalanarak, kullandığını ve bu durumun daha sonra tespit edildiğini belirten Ulutaş, “Son günlerde bu konuda sıkıntı yine gün yüzüne çıkmaya başlayınca Emniyet Müdürlüğümüz bizi uyardı. Biz de üyelerimize durumu ilettik. İşgüzarlar özellikle nöbetçi eczanelerde yoğunluğu kendilerince fırsata çevirmek istiyor. Bu çerçevede Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Kayseri’de eczanelerden sahte 100 ve 200 TL’lik banknot ile ilaç almaya çalışan kişilerin olduğunu odamıza bildirdi. Bu gibi kişilerle karşılaşılması halinde üyelerimizden, zaman kaybetmeden Emniyet’e haber vermelerini istiyoruz. Bu konuda eczacılarımız dikkatli olsunlar” dedi.
"UTANGAÇ TAVIRLARLA, CİNSEL GÜCÜ ARTTIRICI İLAÇ TALEP EDİYORLAR"
Emniyet yetkilileri de yapılan uyarının ardından bu konuda eczacıların bilinçlendiğini belirterek, son günlerde bu konuda olumsuz bir vakanın yaşanmamasının da yapılan uyarıların dikkate alınmasından kaynaklandığını söyledi. Yetkililer, işgüzarların en çok izlediği yolun ise önce cinsel gücü artırıcı ilaç talebinde bulunup, ardından utangaç davranma ve alışverişi hemen bitirme havası oluşturmak olduğunu söylediler.

FOTOĞRAFLI