ETKİNLİĞE KATILDI
Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret ardından Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde bulunan Workinn Hotel'de 'Match4ındustry Eşleştirme Etkinliği' açılışına geçti. Açılışa Tatarian Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve eski Dış Ticaret ve Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen katıldı.
"YATIRIM YAPMAYA BEKLİYORUZ"
Sektörlerin önde gelen firmalarına ürünlerini ve hizmetlerini sunmaları, dış pazarlara ilişkin fırsatları keşfederek önemli bağlantılar kurmaları ve endüstrideki son gelişmeleri takip ederek iş ağlarını genişletmeleri amaçlayan 'Match4ındustry Eşleştirme Etkinliği'nde tercüman eşliğinde konuşan konuk Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, şöyle dedi:
"Kocaeli'nin gelişmiş bir şehir olduğunu görüyorum. Tataristan'da 33 milyon ton yıllık petrol üretimi yapılıyor. Kendi uçak, helikopter ve gemimizi yapıp ihraç ediyoruz. Ülkemizde teknopark ve yeni sanayi alanlarıyla ilgili çalışmalarımız var. Türkiye bizim için çok önemli bir ülke. Ülkemizde Türk işadamları ve sanayicilerin kurdukları fabrikalar var. İnşaat yatırımı yapan Türk firmaları var. Tatarlar ve Türkler kardeştir.Kocaeli ve Tataristan Sanayi Odaları arasında bir anlaşma yapıldı. Tataristan her zaman işbirliğine açıktır. Tüm Türk işadamlarını Tataristan'a yatırım yapmaya bekliyoruz."
Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov ardından Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Çelikel Fabrikası'nı ziyaret etti. Fabrika Yönetim Kurulu Başkanı Okan Deniz kısa bir birifing verdikten sonra Cumhurbaşkanı Minnihanov ve beraberindeki heyete fabrikayı gezdirdi.

FOTOĞRAFLI