Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, () - AFYONKARAHİSAR'da Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı evde sağlık hizmetleri ekipleri, oy kullanmak isteyen yatalak hastalar ve yaşlıları sedyeyle sandığa götürdü.
Afyonkarahisar'da evde sağlık hizmeti kapsamında tedavi olan yaşlı ve yatalak hastalar için Kamu Hastaneleri Birliği evde sağlık hizmetleri ekipleri, hasta ve yaşlıları arayarak, oy kullanmak istemeleri durumunda kendilerine yardımcı olabileceklerini belirtti. Oy kullanmak isteyen yaşlı ve hastalara randevu verildi. Evde sağlık hizmetleri ekipleri özel araçla yaşlı ve yatalak hastaları evlerinden sedye ile alarak sandık başına kadar taşıdı. Seçmenler oy kullanmalarının ardından evlerine getirildi.
Gazlıgöl Caddesi'nde oturan 80 yaşındaki Saniye Kundak da oy kullanmak için evde sağlık hizmetlerini aradı. Akşam saatlerinde oy kullanmak istediğini anlatan Kundak, sedyeyle evinden alındı. Oy kullanacağı Ahmet Yesevi İlkokulu'na götürülen Kundak, oy kullanacağı kabine de sedye ile girdi.
Oyunu kullandıktan sonra sedye ile yine evine bırakılan Saniye Kundak, oy kullandığı için mutlu olduğunu söyledi. Kundak, "Bir sürü hastalığım var. 80 yaşındayım ama vatandaşlık görevimi yerine getirebildiğim için mutluyum. Bunu sağlayan herkese teşekkür ederim. Allah devletimizden razı olsun" dedi.

FOTOĞRAFLI