Merkezi İstanbul’da bulunan Türkiye Gençlik Hareketi ve Dayanışma Derneği’nin Muş Şubesi açıldı.
Muş Kent Konseyi Gençlik Meclisi hizmet binası toplantı salonunda düzenlenen derneğin ilk toplantısına yoğun ilgi gösterildi. Derneğin Muş Şube Başkanı Ferhat Yalvaç başkanlığında oturumu açılan toplantıda yeni yönetim kurulu üyeleri seçildi. Derneğin en kısa sürede aktif bir şekilde çalışmalarına başlayacağını belirten Yalvaç, Muş’ta uzun vadeli projeler üreteceklerini ve geniş bir gençlik kitlesine ulaşmayı planladıklarını söyledi. Sosya ekonomik alanda Muş Türkiye’nin en geri kalmış ili olmasının verdiği üzüntüyü yaşadıklarını ifade eden Yalvaç, özellikle sosyal faaliyetlere yoğunluk vereceklerinin altını çizdi.
Derneğin misyon ve vizyonu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Yalvaç, “Merkezi İstanbul’da bulunan Türkiye Gençlik Hareketi Derneği ülke genelinde birçok şehirde oluşumlara giderek faaliyetler göstermektedir. Bu bağlamda ilimizde de şube açılması için girişimlerde bulunduk ve şubemizi açtık. İlk günde genç arkadaşlarımızın derneğimize yoğun ilgi göstermesi bizi onurlandırdı. Kısmet olursa kısa sürede gençlik kitlemizi daha da genişleteceğiz. Çünkü biz Muş adına projeler üretip Muş gençliğine hizmet etmek istiyoruz. Gençlerimizin bu tür oluşumlara ihtiyacı olduğu kadar bu oluşumlarla topluma fayda sağlama gayreti içerisindedir. Derneğimizin genel merkezinin de belirttiği gibi misyonumuz; "Bir yıl sonrasını düşünüyorsanız bir tohum ekin, 10 yıl sonrasını düşünüyorsanız bir fidan dikiniz, 100 yıl sonrasını düşünüyorsanız bir insan yetiştiriniz “anlayışı ile hareket eden bir gençlik olmaktır” dedi.
Kimsenin gölgesinde değil; gençlerin, gençliğin hizmetinde sloganıyla yola çıktıklarını vurgulayan Yalvaç, “Gelişen ve değişen bilgi toplumunda gelişme ve değişimleri aynı hızda takip edip bu gelişim ve dönüşümlere aynı hızda tepki verebilecek biz gençlerin bakış açısını yansıtacak kamuoyu oluşturabilecek, ecdadımızın tüm dünyaya adalet ve hoşgörüyü hakim kıldığı inanç ve ideale sahip profil kimliği ile genç liderler yetiştirmektir. Muş’ta bu çalışmaların içinde en iyi şekilde yer alacaktır" şeklinde konuştu.