PINAR Karşıyaka'nın, Turkish Airlines Euroleague C Grubu'da dün Atina'da Panathinaikos'la oynadığı maçta bir grup Yunan taraftarın, Ulu Önder Atatürk'le ilgili hakaret içeren bir pankart açması olaylara neden oldu. Yaklaşık 500 kişilik bir taraftar grubuyla Atina'ya çıkarma yapan yeşil kırmızılılar, Panathinaikos tribününde açılan pankartla çılgına döndü. Yunan polisi, taraftarların yanı sıra Karşıyakalı yöneticilerin tepkisi üzerine pankartı hemen kaldırırken, devre arasında da devam eden gerginliği önlemek için ses bombası kullanmak zorunda kaldı. Bu arada müsabaka öncesi salon dışında yaşanan olaylarda ise Karşıyakalı bir taraftar bıçakla yaralandı.
Olayı, "Büyük terbiyesizlik ve saygısızlık" olarak değerlendiren Pınar Karşıyaka Basketbol Şube Başkanı Tamer Ustaoğlu "Pana'nın fanatik bir taraftar grubu var. Ne zaman bir Türk takımı Atina'ya gitse, aynı şeyleri yapıyorlar. Pankartın fotoğraflarını Euroleague yetkililerine yolladık. Cezayı verecek onlar. Biz Panathinaikos seyircisinin İzmir'e gelmemesi için gerekeni yapacağız. Başkanlarıyla da konuştum. Bu konuda hemfikiriz. Kalabalık bir taraftar grubuyla Atina'ya gitmemiz onları kızdırdı. Salon dışındaki olaylar güvenlik zafiyeti nedeniyle gerçekleşti. Polis yeterli tedbir almamış. Maçtan sonra önlem alındı. Olaylar büyümediği için şükrediyoruz" dedi.
200 KİŞİ SALDIRDI
Panathinaikos-Pınar Karşıyaka maçı öncesi salon dışında yaşanan olaylarda Yiğit Üçoğlu isimli bir taraftarın kalçasından bıçaklandığı öğrenildi. Hastanede tedavi edilen ve yarasına 2 dikiş atılan Üçoğlu'nun durumunun iyi olduğu bildirildi. Saldırı anını yaşayan bir Karşıyaka taraftarı olayları şöyle anlattı:
"25 kişilik bir grup olarak, taksilerle spor komleksinin kapısında indik. Salona uzak bir mesafede otopark yolundan geçerken bir anda yüzleri maskeli, ellerinde sopa, taş ve bıçak bulunan 200 kişinin saldırısına uğradık. Biz de kemerlerimizle kendimizi koruyup onlara karşılık verdik. Bir süre sonra polis olaya müdahale etti. Yanlış kapıdan girdiğimizi sonradan öğrendik."

FOTOĞRAFLI