Samsun Medya Grubu Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına erken seçim ile ilgili değerlendirmede bulunan vatandaşlar, “Ekonomiyi etkileyecek bir şey artık yapılmasın" dedi.

SAHİP ÇIKMALIYIZ 

Seval  ERBİL: Erken seçim olması çok gereksiz. Seçimlere karşıyım, çünkü ülkemizin ekonomisini kötü etkiliyor. Zaten sürekli yapılıyor. Bence bu seçim işlerini, parti işlerini bırakıp ülkemize sahip çıkmalıyız. Başta kim olursa olsun önemli olan ülkemize sahip çıkmamız.

YAPILAN ZAMLAR ORTADA

Şaban CİVELEK: Eğer erken seçim olursa, şimdiki iktidarın değişeceğini düşünüyorum. Çünkü asgari ücrete verilen zam belli. Ancak elektrik, su ve daha bir çok şeye yapılan zamlar da ortada.  Verilenden fazlası geri alınıyor. 

EKONOMİ ALT ÜST OLUYOR

Yılmaz YEŞİLIRMAK: Türkiye ekonomisi seçimlerden bıktı. 5 sene içinde yaklaşık 8 seçim oldu, genel seçimler ile beraber. Ben şu an için olacağını sanmıyorum ve olmasını da istemiyorum. Ekonomimiz bu erken seçimlerden kötü etkileniyor. 

KÖTÜ ETKİLENİR 

Yaşar ARSLAN: Herhangi bir erken seçim yaşanırsa mevcut olan iktidarın değişeceğini düşünüyorum. Ekonomik durum, erken seçimden etkilenecek. Çünkü her seçimde ülkenin ekonomisi daha kötüye gidiyor. 

HÜKÜMETE GÜVENİYORUZ 

Hasan ERKIRMIŞ: Şu anda Türkiye'nin erken seçim gibi bir şeye ihtiyacı yok. Bizim ekonomimiz erken seçimi kaldırmaz. Şu an mevcut hükümete güvenmek zorundayız, çünkü başka çaremiz yok.  Sonuna kadar gidilmesi lazım. 2 yılda bir erken seçim ülkeyi çok daha kötü duruma düşürür. 

İKTİDAR DEVAM EDER

Remzi CEYLAN: Erken seçim olursa, eğer var olan iktidar değişmez ve bu şekilde devam eder. Ülkemizde sürekli erken seçime gidildiği için ekonomimi kötü etkileniyor. Bu yüzden erken seçime gidilmemeli diye düşünüyorum.

KİMSE MUTLU DEĞİL

Musa KALYON: Türkiye erken seçime giderse iktidar da değişir. Çünkü, küçük esnaf ve  emekliler kazandıkları paradan hiç memnun değil. Asgari ücretle geçinenler hiç mutlu değil. Çünkü, en çok geçim sıkıntısı yaşayan onlar. Ben emekliyim ve maaşımı aldığım gün bitiyor, zor geçiniyorum.

ERKEN SEÇİME GİDİLMELİ

İsmail SAĞLAM: Biz emekli olduğumuz için kan ağlıyoruz. Bize verilen zammı, yapılan zamlarla geri aldılar. Ülkede erken seçim olmalı, eğer olursa da mevcut iktidarın değişeceğini düşünüyorum. Bu bir parti meselesi değil. Ülkemizi kim iyi yönetecekse onun gelmesini isterim. 

EMEKLİYİ DÜŞÜNMÜYORLAR

Halil GÜLGÖNÜL: Emeklinin halini düşünmüyorlar. Bize verilen zamları, diğer şeylere yaptıkları zamla çıkarıyorlar. Bugün milletvekilleri, aldıkları paranın 5-6 kat üstü zam alıyor ama emekliye yok. Erken seçim yapılmalı ve kim iyi olacaksa iktidara gelmeli. 

İNSANLAR GEÇİNEMİYOR

Burak ŞAHİNKAYA: Türkiye erken seçime gitmez çünkü iktidarın değişeceğinin farkındalar. Erken seçim olursa iktidar kesinlikle değişir. Önceden Çiftlik Caddesi'nin dükkanları boş kalmazdı. Şimdi ise en az 20 dükkan boş ve insanlar geçinemiyor. Bu durum da ülkemizin ekonomisini kötü etkiliyor. 

ZARARI BÜYÜK OLUR

Orhan ENGİLİOĞLU: Erken seçim olmasını istemiyorum. Çünkü, ülke ekonomimiz büyük zarar görecek. Şu an mevcut iktidara muhalefet partiler var ve erken seçim yapılırsa yarış olacak. Çünkü memnun olan kimse yok.  

Elif DANIŞMAZ-Yasin YILDIZ