Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, () - KAHRAMANMARAŞ'ta merkez ilçe Onikişubat Belediyesi tarafından 124 okulda eğitime başlayan 6 bin ilkokul birinci sınıf öğrencisine çanta ve kırtasiye malzemesi dağıtıldı.
Onikişubat Belediyesi tarafından 2015- 2016 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte belde ve köyden mahalleye dönüşen 81 kırsal bölgelerde okula başlayan öğrencilere içerisinde defter, kalem, silgi ve çeşitli kırtasiye malzemesi bulunan çanta dağıtımı yapıldı. Şehit Yusuf Çavuş İlkokulu'nda düzenlenen törene AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ile veliler ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, proje kapsamında 6 bin öğrenciye çanta ve kırtasiye malzemesi dağıtacaklarını belirterek, şöyle dedi:
"Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çocuklarımızın ve velilerimizin bütçelerine küçük de olsa bir katkıda bulunmak amacıyla içerisinde kırtasiye malzemeleriyle beraber çantalar veriyoruz. Kitaplar devletten, kırtasiye ve çantalar da Onikişubat Belediyesi'nden diye bir proje başlattık. Bu yıl da özellikle gelir düzeyi düşük mahallelerimizde öğrencilerimize bu dağıtımlara devam edeceğiz."
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından öğrencilere çantaları verildi.

FOTOĞRAFLI