Avrupa’da faaliyet gösteren Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB), Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıyı kınadıklarını açıkladı.
ATİB Genel Başkanı İhsan Öner, Fransa’nın başkenti Paris’te meydana gelen saldırıyı kınadıklarını bildiren bir yazılı açıklama yaptı. Öner açıklamasında, “Paris’te yayınlanan Charlie Hebdo adlı yayın organına düzenlenen silahlı saldırıda, birçok yaralının yanı sıra 12 kişinin öldürüldüğünü büyük bir üzüntü ve dehşet içinde öğrenmiş bulunmaktayız. Katillerin milliyeti, kimliği ve dini ne olursa olsun veya hangi gaye uğruna bu katliam yapılırsa yapılsın, ATİB olarak şiddetle ve nefretle kınıyoruz” dedi.
Öner, Hz. Muhammed’in karikatürünün söz konusu dergide basılmış olmasının gerekçe gösterilmemesi gerektiğini belirterek, “Bu duruma Müslümanlar olarak herkesten daha çok karşı çıkar ve saldırıyı lanetleriz. Kimler tarafından sahnelendiği bizce meçhul olan bu tür kanlı eylemler, herkesten daha çok Müslümanlara zarar vermektedir. PEGİDA ve benzeri İslam karşıtı eylemlere karşı sağduyulu Avrupalıların kitleler halinde eylemlere başladığı bir anda Paris’te böylesi kanlı bir terör saldırısının, şayet doğruysa ki olmamasını temenni ediyoruz, gerçekleştirilmiş olması, son derece düşündürücüdür. ATİB olarak, yaralılara acil şifalar, ölenlerin yakınlarına ve Fransız halkına başsağlığı dilerken, terörün her türlüsünü bir kez daha şiddetle lanetliyor ve kınıyoruz” ifadelerini kullandı.