Dünyanın birçok yerinde yetim, fakir ve muhtaçlara ulaşan Avrupa Yetim-Der, Van Rahmet Eli Gıda Bankası aracılığıyla muhtaç ailelere para yardımında bulundu.
Merkezi Almanya nın Grenzach-Wyhlen kentinde bulunan Avrupa Yetim-Der, Rahmet Eli aracılığıyla yardıma muhtaç olan Yorgun ve Koç ailelerine parasal yardımda bulundu. Yetim-Der’in kendilerine yaptığı yardım ile ilgili teşekkürlerini sunan Yorgun ailesi, “Eşim işsiz, oğlum da cezaevinde olduğu için maddi durumumuz iyi değil. Ayrıca bizi unutmayıp Avrupa’dan Van’a yardımlarda bulunan Avrupa Yetim-Der’den Allah razı olsun” dedi.
Koç ailesi ise; Yetim-Der’in kendilerine nakdi ve gıda yardımında bulunduğunu belirterek, “Bunu da hiçbir menfaat gözetmeden yapıyorlar. Herkesin herkese sırtını döndüğü ve yardıma muhtaç insanların unutulduğu böyle bir zamanda bu insanlar, her zaman yanımızda yer alıyor ve yardımda bulunuyorlar. Rabbim onları hiçbir zaman darda bırakmasın” ifadelerini kullandı.
Rahmet Eli Gıda Bankası Başkanı Sabri Yıldırım da, Rahmet Eli Gıda Bankası olarak Yetim Der’in gönderdiği para yardımlarını daha önce tespit ettikleri yardıma muhtaç ailelere ulaştırdıklarını belirterek, “Bunu yaparken hiç kimseden karşılık beklemiyoruz. Bizler yaptığımız bu hizmetin karşılığını ancak Allah’tan dileriz” dedi.
Özellikle nakdi yardımlarda mutlaka fiş aldıklarını vurgulayan Yıldırım, “Yetim-Der tarafından yardıma muhtaç ailelere verilmek üzere Rahmet Eli Gıda Bankası’na gönderilen para yardımını ailelere verirken, mutlaka kendilerinden yardımı verdiğimize dair fiş kesiyoruz. Bu vesileyle Rahmet Eli Gıda Bankası olarak hem yaptıkları yardımlar için hem de bizleri bu hayır işine ortak ettikleri için Yetim-Der’e teşekkür ediyor, Allah’tan yaptıkları bu yardımı kabul etmesini niyaz ediyoruz” şeklinde konuştu.