Gökhan CEYLAN/SİVAS, () - SİVAS'ın Gürün İlçesi'nde bulunan Gökpınar Gölü, turkuaz mavisi rengi ve berrak görüntüsüyle görenlerin ilgisini çekiyor.
Kent merkezine 147 kilometre uzaklıkta bulunan Gökpınar Gölü her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Berrak suyu ve manzarasıyla göz kamaştıran Gökpınar, turistlerin yanı sıra doğa fotoğrafçılarını da konuk ediyor. Dipten kaynaklarla beslenen ve derinliği yaklaşık 18 metreyi bulan Gökpınar, dalgıçların da uğrak yerleri arasında yer alıyor. Turkuaz mavisi rengi ile dikkat çeken gölde yapılacak olan çalışmalarla bölgeye olan ilginin artması bekleniyor.
2015 yaz sezonu için göl ve çevresinde güzel çalışmalar yapılacağını belirten Gürün Kaymakamı Fatih Özdemir, "10 tane bungalov ev tarzı veya kerpiç evlerden bir çalışmamız olacak. Buradaki restoranımızı ve diğer tesislerimizide daha aktif hale getireceğiz. Bütün vatandaşlarımızı cennetten bir köşe olan Gürün Gökpınar'a bekliyoruz. Ayrıca dalış yapmak isteyen sportmenlerimizi ve sprocularımızı da burada görmek isteriz" dedi.
"GÖREN BURAYI UNUTMUYOR"
Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi ise, Gökpınar Gölü'nün dünyada eşi benzeri olmayan bir güzelliği sahip olduğunu belirterek, "Gürün bir turizm ilçesidir. Tabi turizm ilçesi konumunu da bu gölün sayesinde aldık. Vatandaşlarımız gelip burada, bu doğa harikasının yanında pikniğini yapıp güzel bir vakit geçirebilir. Mayıs ayından itibaren mevsim itibarıyla açılış başlayacak. Tüm Türkiye'den hemşehrilerimizi, göl sevdalısı arkadaşlarımızı ve de böyle bir doğa harikasını görmeyei arzu eden vatandaşlarımızı biz Gürün'e bekliyoruz. Tüm Türkiye'nin burayı görmesini arzu ediyoruz. Zaten gören gözler hakikaten burayı unutmuyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI