Bilecik’te, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı’na başvuru sayısının yüzde 300 arttığı belirtildi.
Konu hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı 5’inci ve 12’inci sınıfta okumakta olan öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak bunun sonuçlarını sergileyeceklerini belirtildi. Açıklamada, "Öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda başvuran okullara 5 bin TL destek verilmektedir. İlimizin program kapsamında kontenjanı 10 okuldur. Biz şu anda bu kontenjanı doldurduk ve yedek listede de 20 ye yakın okulumuz bulunmaktadır. Bu ilimizde başvuru sayısında yüzde 300’lük bir artışı gösterir. Bu yıl yapılan bu çalışmamızın sonucunda 2016 yılında ilimize verilecek kontenjanın da artmasını beklemekteyiz” denildi.
Ayrıca, başvuru yapan okullarımızın proje fuarlarını 2015 Mayıs-Haziran ayları içerisinde tüm ilçeleri kapsayacak şekilde yapılacağı bildirildi.