Özden ATİK - Ümit TÜRK / İSTANBUL, () Facebook üzerinde biraraya gelerek, Türkiye Bağımlı Aileleri Dayanışma Grubu'nu oluşturan bağımlı yakınları, bugün Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yaptı. “Uyu(ş)ma ayık kal" pankartı açan grup, “Bu kadarı yetmedi mi daha kaç can vereceğiz", "Hastane ve ilaçlar çözüm değil, rehabilitasyon merkezi istiyoruz" yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Cengiz Akkaya, her ayın son Pazar günü, saat 13.00'de Galatasaray Lisesi önünde toplanacaklarını belirterek “Bu kararımızın üç ana hedefi vardır: Bir; toplumsal politikaların oluşturulması, bütün partilerden oluşan uyuşturucuyla mücadele grubu oluşturulması. İki; kaymakamlıklar, büyükşehir ve ilçe belediyelerinin sahada faaliyet yürüten, deneyimli, uyuşturucuyla mücadele dernekleriyle işbirliği yaparak rehabilitasyon, tedavi ve psikolojik destek üniteleri kurulması. Üç toplumsal bilinç oluşması için basının bu sorunu sadece ve sadece evlatlarımızın ölüm ve sokaklarda kendinden geçmiş halleriyle topluma sundukları haberle geçiştirmeyerek uyuşturucu konulu programlar düzenlemesi" dedi.

“SONUÇ ALINCAYA KADAR GÜNDEMEYE TAŞIYACAĞIZ"
Kendisi de eski bağımlı olan ve artık bağımlılık danışmanlığı yapan Cihan Savaş ise açıklamasında, 4 senedir ayık bir şekilde dolaştığını söyledi. Savaş, “Biz madde bağımlısı yakınları, yani sorunun en ağır biçimde maddi ve manevi bedelini ödeyenler yani canı yananlar, yani canını avuçlarının arasından yitirmekte olanlar, yaşamakta olduğumuz problemleri, sıkıntıları kamuoyuyla paylaşmak, toplumun farkındalığını oluşturmak ve bu sorun karşısında ayakları yere basan gerçekçi çözüm adımlarının atılmasını sağlamak ve önerilerimizi paylaşmak amacıyla sonuç alıncaya ve tatminkar gerçekçi adımlar atılıncaya kadar sürekli olarak kamuoyu gündemine taşımayı kararlaştırdık" dedi.

“UYUŞTURUCU KİMYASAL TERÖRDÜR"
Uyuşturucu sorununu “Kimyasal terör" olarak tanımlayan Savaş, partilerin hiçbirinin seçim bildirgesinde bu soruna yer vermediğini belirtti. Savaş, “Yönetmeye talip oldukları ülkenin böyle bir sorunu yoktur mantığıyla mı bu duyarsızlığı sergilemişlerdir? Yoksa var olan sorunları halının altına süpürmeyi ya da görmezden gelmeyi mi tercih etmişlerdir?" eleştirisinde bulundu. Cihan Savaş, “Kimyasal terörün faturası, aman kimse duymasın kaygısıyla utanarak sessizce tek başımıza altından kalkabileceğimiz boyutları çoktan aşmış durumdadır. Devlet önleyememiş olduğu bu sonucun faturasına bizimle birlikte ortak olmak gibi bir sorumlulukla karşı karşıyadır. Bir kuşak yok oluyor farkında mısınız? Bu duyarsızlığın bedelini toplum olarak ödeyeceğiz farkında mısınız?" diye konuştu. Grup, “Uyuşma ayık kal, uyuma ayık kal" sloganları attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
(FOTOĞRAF)