Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya milletvekili aday listesini değerlendirdi. Türel, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan’ın Antalya’dan aday olmasının Antalya’yı hizmet bakımından adeta uçuracağını söyledi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ilçelere hizmet turu sırasında otobüste basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Başkan Menderes Türel, Antalya’da halen bekleyen raylı sistem, Expo, Kaş - Gömbe yolu, Elmalı- Korkuteli yolu, Batı Kuzey Çevreyolu, Cruise Limanı projelerinin bulunduğunu belirterek, "Antalya’ya gönderildiyse mutlaka bir hesabı vardır ama sayın bakanın AK Parti içinde en güçlü isimlerden olduğunu ben biliyorum. Bir sene Plan Bütçe Komisyonu başkanımdı. Gece gündüz sabaha kadar birebir çalıştık. Devlet Planlama kökenli, devleti çok iyi bilen, müthiş çalışkan ve efendi. Türkiye’nin en önemli yatırımcı bakanı geldi. Antalya iki motorluyken şimdi 22 motorlu olacak" dedi.
"ADAY ÖNERİM KESİNLİKLE OLMADI"
Basın mensuplarının Belediye Başkanı olarak Genel Merkez’e adaylık için isim önerip önermediği şeklindeki soruyu da cevaplandıran Türel, şunları söyledi:
"Hikaye bunlar. Hiç aday önerim olmadı benim. Hiç bir zaman olmaz. Menderes Türel’in de bilmem kaçıncı sırada kontenjanı var. Yok öyle bir şey olur mu? ’Üçüncü sırayı sana ayırdık, kimi koyalım’ şeklinde komik bir anlayış olabilir mi?. Ben sadece prensipleri söylerim. İsim önermem. Tek isim konusunda Lütfi Bey’in Antalya adayı olmasını ısrarcı oldum. Müthiş bir kazanım olacağını düşünerek ısrarcı oldum. Kendisiyle de görüştüm motive etmeye çalıştım. Gerçekten müthiş iş yapacağız. Antalya’da Antalyalılar bunu inşallah iyi değerlendirir. Yolun üzerinde 8 kavşak var. Hepsi Ulaştırma Bakanlığı yatırımı. Artık ’Menderes yapmıyor, karayolları yapıyor’ diyemezler. Antalya böyle bir fırsatı ne zaman yakalar bir daha, bilmiyorum. AK Partili bir Büyükşehir Belediyesi, Antalya Milletvekili bir Ulaştırma Bakanı, ben Antalya milletvekiliyim diyen bir Başbakan, Antalya’ya müthiş ilgisi ve sevgisi olan bir Cumhurbaşkanı."
"BULUT DUYGUSAL DAVRANDI"
AK Parti aday adayı Cihan Bulut’un listedeki isimlerden Murtaza Tamürek hakkında yaptığı açıklamalarla ilgili soruları da cevaplandıran Türel, Murtaza Tamyürek’in, Cihan Bulut’un bahsettiği davalardan beraat ettiğini bildiğini ve Bulut’un duygusal davranmış olabileceğini düşündüğünü söyledi.
BATI İLÇELERİNDEKİ ADAYLA
Basın mensuplarının yine Batı bölgesiyle ilgili sorularını da cevaplandıran Menderes Türel, AK Parti’nin 7’nci ve 8’inci sıra adaylarının Batı ilçelerinden olduğunu ve hedeflerinin de 8 milletvekili çıkarmak olduğunu söyledi. Türel, "7 ve 8‘inci sıralar seçilebilecek sıralar. Bir önceki dönemde de 6’ncıyı çıtartamayacağımız söyleniyordu. Ben çıkartacağız dedim. 7 Haziran’da görürüz. 7 ve 8’inci sıra adaylarımız Batı adaylarımız. Seçilebilir adaylar olduğunu düşünüyoruz ve seçilecekler. 2022 yılında yüzde 21 idik, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 42 olduk. Yüzde 42’yi tekrar etmek için çalışacağız" dedi.
"SENA NUR ÇELİK ANTALYA İÇİN BİR KAZANÇ"
AK Partinin 5’inci sıra adayı Sena Nur Çelik ile ilgili soruları da cevaplandıran Menderes Türel, İngiltere’nin en seçkin üniversitelerinden birinde hukuk okuyan Sena Nur Çelik’in de Antalya için bir kazanç olduğunu balirterek, "İngiltere’nin en önemli hukuk fakültesinden mezun. Yabancı lisanı olan bir aday. Ailesi Alanyalı" dedi. Türel, Alanya’dan aday değerlendirilmesi hususunda böyle bir karar verildiğini kaydetti.
AKAYDIN ’A HAPİS CEZASI
Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve CHP 4’üncü sıra adayı Mustafa Akaydın hakkında elinde dosyalar bulunduğunu ve bunları açıklayacağını yineleyen Türel, "Dosyalarını açıklayacağım dedim. Açıklayacağım. Üzerinde çalışıyoruz. Epey bir dosya var. Çok enteresan. 1 yıla yakın hapis cezası varmış Mustafa beyin. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması şekliyle. Bu milletvekili adaylığına engel değil. Sayın Başbakan’a hakaretten, ’Başbakan’ı tuvalete süpüreceğim’ sözüyle ilgili. Beş sene yargılanamaz milletvekili olursa. Antalyalılar sayesinde yargılanmaktan kurtuldu. Antalyalıların ellerinin titremesi lazım. Ben bütün dosyalarımı temizledim gittim ama onun dosyaları kirli" diye konuştu.