Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aynur Özdemir, kırsal bölgelerde açtıkları kurslarda çok sayıda kursiyer yetiştirdiklerini belirterek, bölgenin kalkınmasına destek amacıyla farklı alanlarda kurslar açacaklarını söyledi.
Kısa bir süre önce Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevine başlayan Aynur Özdemir, yeni açılan ve devam eden kurslar hakkında bilgi verdi.
3 ay önce göreve başladığını hatırlatan Özdemir, “Göreve gelmenin ardından yeni kurslarımızı da açtık. Özellikle kırsal bölgelerde devam eden ve yeni açılan kurslarımız var. Yuntdağı bölgemizde Asmacık Mahallesi’nde bez dokuma ve mozaik işi kursları, Yağcılar Mahallesi’nde katı, sıvı, gaz kalorifer ateşçiliği kursu, Düzlen ve Üçpınar mahallerinde giyim üretim ve nakış kursları var. Ayrıca okuma ve yazma kursları devam ediyor. Kırsal bölgelerimizde kurslarımızdan mezun olanlar ve sertifikalarını alanlar var. Bu kurslarımızı genişleterek farklı kurslarla desteğimiz devam edecek. İŞ-KUR ve Tarım ve Köy Hizmetleri ile sürü yönetimi kursu açılacak. Aynı zamanda açılan bu kurslar ile kırsal bölgenin kalkınmasına destek veriyoruz. ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında müzik ve sportif alanlarda kurslarımız devam ediyor. ZİÇEV’de öğrenim gören öğrencilerimiz için kurslarımız devam etmektedir. Yuntdağı bölgemizde bulunan Maldan Mahallesi’nde bay ve bayanlara yönelik cenaze hizmetleri kursu açtık ve sertifikaları alanlar var. Köseler Mahallesi’nde bize Antep Fıstığı yetiştiriciliği üzerine kurs açmamızı istediler” dedi.
FABRİKALARA KURS VERİLİYOR
Şuana kadar 12 yeni kursun açıldığını belirten Özdemir, “Yeni açılan kurslarımız içerisinde ise hüsnühat, cam füzyon ve aromatik bitkiler var. Emlakçılık, arıcılık ve avcılık kursları yeni açılacak. Bayanlara yönelik ise nikah şekeri ve özel eğitimlerimiz var. Aynı zamanda kurslarımızda Elginkan Vakfı ile işbirliği yapıyoruz. Fabrikalarda hijyen ve tehlikeli işler üzerine kurslarımız devam ediyor. Bir çok gıda üzerine üretim yapan fabrikalara hijyen kursu veriliyor” diye konuştu.
“HEDEFİMİZ ÇOK YÜKSEK”
Müdür yardımcılarının özverili bir şekilde çalıştığını vurgulayan Özdemir, “Müdür yardımcılarımızın yanı sıra müdürlüğümüz bünyesinde 127 çalışanımız da çok iyi çalışıyorlar. Buraya gelen kursumuzdan faydalanan herkes buradan mutlu ayrılıyor. Hedefimiz çok yüksek. Daha çok çalışıp, kursiyer sayısını arttıracağız” ifadelerini kullandı.