Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı ve Ortasu köy sınırında, 2011 yılında savaş uçaklarının bombardımanı sonucu hayatını kaybeden 34 kişinin yakınları, Şırnak Adalet Sarayı önünde basın açıklaması düzenledi.
Her ayın 28’inde savaş uçaklarının bombardımanı sonucu hayatını kaybeden 34 kişinin aileleri, adalet talebi için Şırnak Adliyesi önündeki eylemlerine devam etti. Düzenlenen basın açıklamasına, olayda kardeşi Serhat Encü ile birlikte 11 yakınını kaybeden HDP Şırnak 3. sıra milletvekilli adayı Ferhat Encü’nün yanı sıra Şırnak Belediye Meclis üyeleri, KESK Şırnak Platformu, İHD Şırnak Şubesi yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
“Roboski için adalet” yazılı pankartın açıldığı eylemde konuşan İHD Şırnak Şube Başkanı Emirhan Uysal, Roboski’de öldürülen çocukları anmak ve Roboski’de adalet sağlansın diye burada program düzenlediklerini söyledi.
Daha sonra konuşan Veli Encü ise, "Roboski katliamın üzerinden tam 41 ay geçti. Roboskili aileler olarak adalet mücadelemizden, onurlu duruşumuzdan asla taviz vermedik. Katiller hesap versin diye, sorunlular yargılansın diye burada dimdik ayaktayız. Her ayın 28’inde Roboskili aileler olarak ve insan hakları savunucuları olarak buradan katillere sesleneceğiz. Sizlerden hesap soracağız. 28 Aralık 2011 tarihinde katlettiğiniz 34 yakınımızın hesabını soracağız" dedi.
Daha sonra savaş uçakları tarafından yapılan bombardımanda öldürülen Adem Ant’ın mektubu Veli Encü tarafından paylaşıldı. Adem Ant’ın hayat hikayesinin okunduğu esnada duygulu anlar yaşandı.
Grup, yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.