Erzurum Devlet Tiyatrosu ‘Sersem Kocanın Kurnaz Karısı’ oyunu ile 20. yılında perdeleri açtı. Haldun Taner’in yazdığı, Saydam Yeniay’ın yönettiği ‘Sersem Kocanın Kurnaz Karısı’ adlı oyunla 20. Yılını kutlayan Erzurum Devlet Tiyatroları Müdürü Sezai Yılmaz, seyirciyle tekrar buluşmanın ve yirminci yılının beraber kutlamanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Erzurum Devlet Tiyatroları Müdürü Sezai Yılmaz, “Yirmi yıldır sizlere daha iyisini daha güzelini sahnelemek için elimizden gelen gayreti gösterdik ve bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz. Erzurum Devlet Tiyatrosu; kaliteli sanatçı kadrosu, teknik ekibi ve diğer çalışanlarıyla her zaman daha iyisi için çalışacak ve üretecektir” dedi.

“Sersem Kocanın Kurnaz Karısı” adlı oyununun Tanzimat Dönemi Türk Tiyatrosunun yaşadığı kimlik sorununa komik bir dille çözüm önerisi aramakta olduğunu ifade eden Yılmaz, “Gerçekle oyunun iç içe geçtiği “oyun içinde oyun” kurgusuyla ilerleyen oyunda; Moliere’in “George Dandini” oyununu üç farklı yorumla sahnelemeye çalışan bir kumpanya çıkar karşımıza. Thomas Fasülyeciyan öncülüğünde kurulan bir tiyatro topluluğu İstanbul’da yaşadığı birtakım sıkıntılardan dolayı Bursa Valisi Ahmet Vefik Paşa’nın desteğini almak üzere Bursa şehrine gelir. Ahmet Vefik Paşa tiyatrocuları büyük bir sevinçle karşılar, bir tiyatro binası kurup hepsini maaşa bağlar. Batı tarzı tiyatro formunu önemseyen Thomas Fasülyeciyan ile tülûat tiyatrosu ustası Küçük İsmail Efendi arasındaki tatlı çatışmadan doğan komik öğelerle bezeli oyun, tiyatromuzun geçmişte yaşadığı sıkıntıları tarihsel bir süreç içerisinde seyirciye aktarır. Oyunun yönetmen koltuğunda İstanbul Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Saydam Yeniay görüyoruz. Dans ve hareket Meltem Yorulmaz’ a, Müzikler Orhan Kaplan’ a, ışık tasarım Rahmi Özan’ a, kostümler Fatma Sarıkurt’ a, dekor tasarım Suzan Tunca’ ya ait. Oyuncu kadrosun da Cengiz Toraman, Emrah Keskin, Sezai Yılmaz, Bayram Atilla Karagöz, Oğuzhan Vartolioğlu, Ömer Menteşe, Taner Köse, Alev Beyazoğlu, Fazıl Aksakal, Özlem Millici, Gülsüm Yalçın, Kardelen Fatma Göktaş, Bengü Atar, Kübra Çanakçı, Bilal Hüseyinoğlu, Abdülkadir Sarı rol almakta” açıklamalarından bulundu.

Erzurum Devlet Tiyatrosu olarak 20017-2018 sezonunda üç büyük ve iki çocuk oyunu seyirciyle buluşturacaklarını belirten Yılmaz, “Ayrıca geçen sezondan Koleksiyoncu, Ayı-Teklif ve Kapan oyunları devam edecek. Yirminci yıl kapsamında gelecek olan turne oyunları ile bu sezon renkli bir yıl geçireceğiz. Yeni sezonda daha perdelerimizi açmadan oyun biletlerimizin bitmiş olduğunu görüyoruz. Bu da demek oluyor ki seyircimiz bizleri çok özlemiş. Bizlerde çıkardığımız ve çıkaracağımız tüm oyunlarda bu özlemi yansıtacağız. Her oyunumuz ayrı bir heyecan, her oyunumuz ayrı bir mutluluk olacak bizim için. Bu yıl sloganımız “herkesin bir öyküsü var, bizimki perdenin ardında” olacak. Herkesi tiyatroya bekliyoruz” şeklinde konuştu.