Balçova Belediyesi her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da, onlarca vatandaşı aynı sofra altında buluşturarak, eski Ramazan geleneğini yaşatmaya çalıştı.
Balçova Belediyesi, bu yıl da Ramazan ayında farklı farklı programlar gerçekleştirdi. Ramazan ayının başlangıcından itibaren iftar programları düzenleyen belediye, her mahallenin merkezi noktalarında kurulan sahnelerde Ramazan eğlencesi yaptı. Ramazan geleneklerini yaşatmaya çalışan belediye, etkinliklerde, Hacivat ve Karagözlü, orta oyunu ve Türk sanat müziği korosu ve semazen gösterileri sahnelendi.
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ise, Ramazan ayının son iftarında şehit aileleri ve gaziler ile buluştu. Ramazan ayı boyunca düzenlenen iftar yemeklerinde sekiz mahalleden toplam 5 bin Balçovalı ile bir araya gelen Başkan Çalkaya "İftarlarımızda birlik olursak, paylaşırsak tüm sıkıntıları aşacağımızı anlatıyoruz. Özellikle Ramazan Ayı birlikteliklerin ve paylaşmanın daha önem kazandığı dönemler. İftar yemeklerinde dostlarımızla bir araya gelerek dertlerimizi, sevinçlerimizi paylaşıyoruz. Ayrıca bu yıl 2 bin 500 ailemize erzak yardımı yaptık” diye konuştu.