Ankara’yı etkisi altına alan yoğun kar yağışına karşı Büyükşehir Belediyesi, ilçeler de dahil kent merkezinde yoğun bir şekilde karla mücadele çalışması sürdürüyor.
Kar yağma olasılığına karşı günler öncesinden hazırlıklarını tamamlayan ve ekipleri belirli noktalarda bekleterek kar yağışı ile birlikte ana yolların araç trafiğine açık kalmasını sağlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, cadde kenarlarındaki kaldırımları temizleyerek yayalar için güvenli hale getiriyor. Büyükşehir Belediyesi, tüm birimleri ile karla mücadelede alarm durumuna geçti. Büyükşehir Belediyesi’nin karla mücadelede iki aktif biriminden Fen İşleri Dairesi’nin çok sayıda ekibi Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ilçelerle birlikte sorumluluk alanındaki yolları açık tutarken, Kent Estetiği Dairesi’nin 512 kişiden oluşan gündüz ve gece ekipleri de Ankara kent merkezinde milyonlarca yayanın kullandığı kaldırımlarda kar ve buz temizliği yapıyor.
Günlük rutin olarak Ankara kent merkezinin 7/24 temiz kalmasını sağlayan Kent Temizlik ekipleri, kış koşullarında da karla mücadeleye büyük destek sağladı. Kent Estetiği Dairesi, 512 personel, 125 şoför ve 108 araçla sorumluluk alanındaki yaya yollarında kar temizleme çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor. Ekipler yaya-yoğun bölgelerde gerçekleştirdiği çalışma ile bulvarları buzdan temizliyor. Büyükşehir Belediyesi Kent Temizlik ekipleri, elle mücadelenin yanı sıra kaldırımlarda modern kaldırım üstü buz çözücü aletlerini de kullanıyor.
ACİL SERVİS ÖNLERİNE İLK GÜNDEN MÜDAHALE YAPILDI
Kent merkezinde yaya-yoğun bölgelerde Kent Estetiği Dairesi’nin gece ekipleri de kar temizleme çalışmasını sürdürüyor. Gece ekipleri, ayrıca Ankara Hastanesi, Numune Hastanesi, İbni Sina ve Hacettepe Hastanelerinin acil servisleri önünde adeta nöbet tutarak, kar yağışının hemen ardından kar temizleme çalışması gerçekleştirdi ve hastanelere hasta ulaşımını kesintisiz sağladı. Kent Temizlik ekipleri, yaya üst geçitlerinde kar temizleme ve solüsyon atımı yaparak yaya ulaşımının en önemli noktalarında yayaların güvenli geçişini sağladı.
8 BİN KM YOL BÜYÜKŞEHİR’İN SORUMLUĞUNDA
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara kent merkezinde yaklaşık 8 bin kilometrelik yolda sorumluluğu bulunuyor. Toplam uzunluğu 925 km olan 130 bulvar, toplam uzunluğu 4 bin 120 metre olan 3 bin 826 cadde ve toplam uzunluğu 3 bin 387 km olan 8 bin 533 adet 12 metrenin üzerinde sokakta kar temizleme çalışması yapılıyor. İlçeler, köy yolları ve bağlantı yolları ile birlikte Ankara’da 22 bin kilometre yol, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda bulunuyor.