AMASYA (AA) - Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlattığı "Temiz Çevrem" Projesi kapsamında, Amasya'da etkinlikler gerçekleştirileceğini bildirdi.

Çomaktekin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bütün vatandaşların sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşama hakkına sahip olması gerektiğini söyledi.

 Projenin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca 01 - 07 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirileceğini hatırlatan Çomaktekin, ''Kampanya kapsamında ilimiz genelinde sokak, park, bahçe, ırmak boyları, dere kenarları gibi ortak kullanım alanlarında belediyelerin ve il özel idaresinin rutin faaliyetleri dışında halkın ve sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla bir temizlik seferberliği başlatılacaktır. Kampanya ile toplumumuzda çevre duyarlılığının sosyokültürel bir olgu haline getirilmesi amaçlanarak, çeşitli etkinlikler düzenlenecektir'' dedi.

Projeye, Yıldızköy, Gözlek, Ovasaray, Büyükkızılca, Aksalur, Karaköprü ve Dadı köylerinde yapılacak çevre temizliği ile başlanılacağını ifade eden Çomaktekin, şunları kaydetti: 

''Tüm bu çalışmaların yanı sıra, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzce Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında, köylerimizde temizlik ile yol bakım hizmetleri için 300, camilerimizin temizliği ve bakımını yapmak üzere 130, tarihi ve kültürel mekanların temizlik ve bakımı için 20 ve Amasya Belediyesinde temizlik ve çevre bakımında çalışmak için 300 kişi olmak üzere, toplam 750 vatandaşımıza istihdam sağlanacaktır. Yapılacak tüm bu çalışmalar hem Amasya’nın istihdamı ile ekonomisine hem de ilimizin daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye sahip olmasına olumlu katkılar sağlayacaktır. Aynı şekilde 01 - 07 Mayıs tarihleri arasında halkımızın katılımıyla ilçelerimizde de çevre temizliği çalışmaları yapılacaktır.''