Tepebaşı Ziraat Odası Başkanlığına önceki gün seçilen Süleyman Buluşan, ikinci dönemin ilk meclis toplantısında 2019 yılı hedeflerinden bahsetti.
Başkan Buluşan, yaptığı konuşmada, 2019 yılı hedefinin "üretim" olduğunu belirtti. Buluşan, üreticilere zirai hizmet binası açmayı, ardından da zirai girdileri karşılamaları için bir tarım mağazası açmayı hedeflediklerini ifade ederek, “2019 hedefimiz üretim, üretim. Başta artık ziraat odamız personeliyle, çalışanıyla, icraatıyla geliştiği için ilk hedefimiz Tepebaşı Bölgesindeki üreticilerimize zirai hizmet binası kazandırmak ve daha sonra üreticilerimizin zirai girdilerimizi karşılamak için tarım mağazası açmak. Bu bizim hayalimizdi” dedi.
Tarım sigortasını teşvik etmek için ortak çalışma yürüteceklerini kaydeden Buluşan, “Hayal derken, projeler hayalle başlar. Umutla ve desteklerle, meclisimizin desteğiyle bu projemizin gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Daha sonra ülkemizde şehrimizde afetler olsun her türlü sorun olduğu için tarım sigortasını teşvik etmek için odamız ve şirketlerle ortaklaşa bir istişare başlatacağız” diye konuştu.
“BORSADAKİ İŞLEMLERİ TAKİP EDECEĞİZ”
Üreticinin borsada yaşadığı sorunlarla yakından ilgileneceklerini aktaran Buluşan, “Üretim sezonu sona erdikten sonra üreticimiz 6 ay ürünlerine gözü gibi bakıyor ama 6 ay sonra ürün borsada satışa çıktığında istediği fiyatı elde edemiyor. Belirli maliyetlerin sıkıntıların sonucu haksızlığa uğradığını söylüyor. Meclis kurulumuzca borsadaki işlemleri satışlar takip edeceğiz. Arzumuz, ilerideki dönemde üreticinin bir borsası olması gerekiyor. Buna da sebep olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
“Üreticimizi bilinçli tarım yapmaya, planlı ekim yapmasını hedefliyoruz" diyen Buluşan, “Üreticimizi yönlendirmek, planı çalışmaya götürmek, gece eğitimlerimizle bilinçlendirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Traktörlerin fenni muayenelerinin köylerde yapılacağını dile getiren Buluşan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Geçen dönem kentimizde 19 bin traktörün 6 veya 7 bin civarındakinin fenni muayenesinin yapılamadığı, satışlarının gerçekleşmediği iddia ediliyordu. Devletin yaptığı düzenleme ile traktörlerin muayenesi yapıldı. Köylerimizde muayenelerini yaptık. Önümüzdeki dönemde de yine böyle bir çalışma yapacağız. İnşallah 2019 yılındaki hedeflerimizi tuttururuz.”