Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde kendilerini 'Milliyetçi Fethiyeliler' olarak tanımlayan 30 kişilik grup, askere alınmak için Türk bayraklarıyla yürüyüş yapıp askerlik şubesine dilekçe verdi.
Fethiye'de sosyal medya üzerinden bir araya gelen yaklaşık 30 kişi, Salı Pazarı Meydanı'nda toplandı. Meydandan ellerinde 5 metrelik Türk bayrağıyla yürüyüşe geçen grup, kordon boyundan Fethiye Askerlik Şubesi'ne ulaştı. Şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan grup üyeleri, İstiklal Marşı okudu. Grup üyeleri, terörle mücadele için askere alınma isteklerine yönelik imzaladıkları dilekçeleri şubeye bıraktı.
'FETHİYE'YE SOKMADIĞIMIZ GİBİ'
Yürüyüş ve dilekçelere ilişkin açıklama yapan grup sözcüsü Behçet Akdu, amaçlarının provokasyona neden olmak değil, şehit acılarını tüm dünyaya duyurmak olduğunu söyledi. Sosyal medya üzerinden örgütlendiklerini belirten Akdu, "Millet olarak teröre tepkimiz ortaktır. Barış ve demokrasi kelimeleri adı altına sığınan hainler, kandan beslenmeye devam etmektedir. Kan emici vampirler, soysuz hainler şunu bilsinler ki döktükleri kanda boğulacaklar. Bu vatan uğruna seve seve canını vermiş yedi ceddin evlatları ay yıldızlı bayrağı göklerde dalgalandırmaya devam edecek. Vatana sahip çıktığımızı göstermek için bütün kardeşlerimizden gönüllü askerlik başvurusunda bulunmasını rica ederiz. HDP ve terör yandaşlarını Fethiye'ye sokmadığımız gibi, ülkemizdeki birlik ve beraberliği bozacaklara imkan vermeyeceğiz" dedi.
'VATAN İÇİN ÖLMEK İSTİYORUM'
Grupla birlikte dilekçe veren ve engelli kartını gösteren Mehmet Yalçın, şehitlerden söz ederken gözyaşlarına boğuldu. Gönüllü olarak askere alınmak istediğini vurgulayan Yalçın, "Vatan için ölmek istiyorum. Beni askere alsınlar" diye konuştu.
Grup üyelerine seslenen katılımcılardan Çetin Tokdemir de gönüllü olarak askere gitmek istediklerini aktardı. Artan terör olaylarına tepki gösteren Tokdemir, şöyle dedi:
"Vatan hainlerine andolsun ki varlığımız varlıklarına kan kusturacak. 'Bir Türk dünyaya bedeldir' sözüyle, 10 efeyle buraya geldik. O dağları açsınlar bize, o dağları onlara dar ederiz. Son zamanlarda Türk'e en çok yakışan kelime, söyleyene ne mutlu söylemeyenin canı cehenneme, ne mutlu Türküm diyene."

FOTOĞRAFLI