Kazan’da Cuma günü başlayan Türkiye Bocce 1. Ligi 1. Etabı Raffa müsabakaları sona erdi. Hasanağa TOKİ Bocce Takımı yaptığı 5 maçtan 4’ünü kazanarak ligin 1. Etabını lider olarak tamamladı.
Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) tarafından Kazan Bocce Salonu’nda yapılan müsabakalarda 1. Ligde yer alan 16 takım mücadele etti. Oldukça çekişmeli geçen maçlarda takımlar ligin ilk etabında en üst sırada yer alarak diğer etaplarda avantaj elde etmeye çalıştılar.
Türkiye Bocce 1. Ligi Raffa, Petank ve Volo olmak üzere 3 etaptan oluşuyor. Ligin 2. etabını oluşturan Petank ve Volo müsabakaları 10-12 Mart tarihleri arasında Mersin’de yapılacak. 3. Etap ise yine Kazan’da play-off müsabakaları şeklinde yapılacak ve şampiyon takım belirlenecek.
Lig müsabakaları İsviçre sistemine göre 5 tur olmak üzere 15 sayı üzerinden oynandı. Maçlar 1 saat+2 el şeklinde sınırlandırıldı.
Ligde ilk 5 sıralama şu şekilde gerçekleşti:
1 - Hasanağa TOKİ
2 - Bursa Çekirgespor Kulübü
3 - Bartın Üniversitesi GSK
4 - Kazan Belediyespor Kulübü
5 - Ankara Bocce GSK
Müsabakaların ardından Petank Ümit Milli Takım seçmeleri de yapıldı. Seçmelere 2013-2014 Avrupa ve Dünya Şampiyonası’na katılan sporcular ile Türkiye Petank Şampiyonası’nda ilk sekize giren sporcular katıldı. Seçmelerde 11 erkek, 8 kadın sporcu yer aldı. Dereceye giren sporcular 13-15 Mart tarihlerinde İspanya’da yapılacak olan Avrupa Ümitler Petank Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.
Petank Ümit Milli Takım seçmelerinin sonuçları ise şu şekilde:
Erkekler
1- Gökhan Çelik (İzmir)
2- Doğukan Dağoglu (Bursa)
3- Semih Var (Ankara)
Kadınlar
1- Seda Geridönmez (Bursa)
2- Hacer Bağlar (İzmir)
3- Mizgin Morkoyun (Bingöl)