Ersan ERDOĞAN/MANİSA, ()  - ESKİDEN dar sokaklı mahallelerde çöp toplama hizmeti için kullanılan eşekler şimdi Manisa Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tutuluyor. Veteriner hekimler tarafından her türlü bakımı yapılan eşekler, emekliliğin keyfini çıkarıyor.
Manisa'da, mini traktör çöp araçlarının kullanılması ile 2011 yılında emekliye ayrılan, dar sokaklı mahallerinin emektar eşekleri, Manisa Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne yerleştirildi. Belediyenin bünyesine kattığı mini traktörlerin ardından emekliye ayrılan eşeklere, hayvanat bahçesini andıran barınakta görevli veteriner hekimler tarafından en iyi şekilde bakılıyor. 
5 EŞEK VAR
Hayvan Bakım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlu Veteriner Hekim Uğur Dilik eşeklerle ilgili şu bilgiyi verdi:
"Barınakta 5 eşek var. Bunlar Manisa Belediyesi'nin zamanında çöp toplama işinde kullandığı hayvanlar. Spil'e doğal hayata bırakılan bu eşekler insanlara alışık olduğu için yine şehre gelmiş. Burada onlara kendimiz bakıyoruz. Bir dönem sırtlarındaki aparatlarla dar sokaklı mahallelerdeki çöpler alınıp, merkezde bir yere getiriliyordu. Çöpler buralardan da araçlarla götürülüyordu. Bu eşekler daha çok Spil Dağı'na yakın dar sokaklı mahallelerde kullanılıyorlardı. Şimdi burada emekliliklerini yaşıyorlar."

FOTOĞRAFLI