Türk Milleti’ne Kurtuluş Savaşı mücadelesi sırasında büyük güç ve motivasyon veren İstiklal Marşı’nın kabulünün 94’üncü yıldönümü Keçiören’de Mehmet Akif İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan bir programla kutlandı.
Necip Fazıl Kısakürek Sahnesi’nde gerçekleştirilen “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı”na Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ile çok sayıda öğrenci ve velisi katıldı.
Programda öğrenciler ilk olarak Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra yaşanan işgal yıllarını, Kurtuluş Savaşı mücadelesini ve Milli Şairimizin İstiklal Marşı’nı yazma sürecini anlatan “Milli Şair Aranıyor” adlı tiyatro oyununu sahneledi. Daha sonra minik efelerin sergilediği zeybek gösterisi ise izleyicilerden büyük alkış aldı. Milli Şair’den okunan şiirler ile devam eden programda, Mehmet Akif İlkokulu’nda yapılan İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler de İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını birlikte okudular. Başkan Ak, dereceye giren Asmin Aydın adlı öğrenciye hediyesini verirken, öğrencilerin ricasını kırmayarak onlarla birlikte selfie fotoğraf da çektirdi.