Green Card, ABD vatandaşı olmayan kişilerle onların eş ve 21 yaşın altındaki bekar çocuklarına; Amerika Birleşik Devletleri'nde ömür boyu oturma ve çalışma izni veren resmi belge.
Bu belgeye sahip olmak isteyenler her yıl onlarca web sayfasından green card başvurusu yaparak ABD'de yaşama hayali kuruyor.
Green card için sizi araya numaralara dikkat!

Yeni bir sistem ile, şirketler başvurunuz olmadığı halde her an sizi arayabilir. 212'li numaralardan gerçekleştirilen bu aramalarda, size şunlar söyleniyor;

Green card başvuru merkezinden sizi aradığını söyleyen bir bayan, başvurunuz hakkında size bir fırsat sunacağını belirtiyor. ABD'nin Dışişleri'nden Mayıs 2015'te alınan yeni bir karar çerçevesinde, birçok ülkenin diskalifiye edildiğini ve ağırlıklı olarak Türkiye'den seçilecek kişilere oturum ve çalışma izni verileceğini söylüyor ilk olarak. 2017 yılında Şubat ayında yapılacak bir çekilişle verilecek bu oturum ve çalışma izinleri için sizin de katılmaya hak kazandığınızı söylüyor. Burada, size bir kargo aracılığı ile evrak gönderileceğini, kargo bedeli olarak 50TL ödeme yaptıktan sonra hiçbir ödeme yapmayacağınızı belirtiyor.

Bu evrakın eksiksiz gönderimi sonrasında, 2017 Şubatında ise başınıza ne geleceği pek belli değil!

İnternet sayfalarında firma için birçok şikayet bulunuyor. Hep aynı şekilde bir anlatımla karşılaştığını belirten şahıslar, "başvuruları olmadığı halde arandıklarını" özellikle bu sayfalardaki şikayetlerinde dile getiriyorlar.

Şirketin Twitter sayfasından pek bilgi bulunmazken, "çağrı merkezi" olarak arama yapılan 0212 963 11 66 numaralı telefonun diğer ucundaki şirkete dair tam olarak bilgi edinilemiyor.

Diğer yandan, Ülke'ye açıklama yapan kargo şirketi yetkileri, kurumsal olarak böyle bir çağrı merkezi ve firma ile çalışma yapmadıklarını açıkladı.

İşte o şikayetlerden birkaçı:



Ülke Haber