BARTIN (AA) - Macaristan'ın başkenti Budapeşte’de gerçekleştirilen Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonasında altın madalya kazanan Fatma Eylül Koca, memleketi Bartın'da coşkuyla karşılandı.

Bartın kent merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda davul ve zurnayla karşılanan Koca, burada arkadaşlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Koca'nın arkadaşları ellerinde "Fatma Eylül Koca gururumuzsun" yazılı pankart taşıyıp, "Türkiye seninle gurur duyuyor", "Bartın seninle gurur duyuyor" slagonları attı.

Koca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elde ettiği başarıdan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

Başarısında ailesi ve antrenörü Altuğ Solak’ın çok büyük katkısı olduğunu ifade eden Koca, "Hocama, arkadaşlarıma, aileme hepsine çok teşekkür ediyorum. Çünkü hepsi benim arkamda durup bana destek oldular. Bundan sonraki hedefim dünya ve olimpiyat şampiyonu olmak." diye konuştu.

Tekvando Antrenörü Altuğ Solak da sporcusunun böyle bir başarı elde etmesinden gurur duyduğunu ifade etti.

Koca'nın, bu başarıyı elde etmek için çok çalıştığına dikkat çeken Solak, şöyle konuştu:

"Fatma Eylül Koca, diğer arkadaşları gibi internette oyun oynamadı. Eline telefonu almadı. Kendini tamamen spora adadı. Haftanın 6 günü sürekli antrenmanlarına geldi. Bunun karşılığında da Avrupa Şampiyonu oldu. Ailesine çok teşekkür ediyorum, onların bu başarıda etkileri çok. Bundan sonraki başarılarımız daha iyi olacak."

Baba Hakan Koca ise kızının başarısında katkısı olan herkese teşekkür etti.