Adıyaman Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü’ne, Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) biriminin desteği ile hazırlanan “Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Alt Yapısını Geliştirme” projesi kapsamında “CNC Freze” cihazı alındı.
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Besni MYO’dan sonra merkez kampustaki Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu’na da alınan bu cihazla öğrenciler metal üzerine istediği şekli yapabilirken bilgisayarlı sistem de girilen kodlar aracılıyla metal üzerinde gereken her türlü işlemi yapabileceğini söyledi. Gönüllü, "Cihaz metal parçaları ayrı ayrı işlemek yerine girilen bilgisayar kodları ile bir bütün halinde işleyecek. Logo, insan yüzü vb. birçok şekli metal üzerine işleyebilme özelliğine sahip olan cihaz öğrenciler, mezun olduktan sonra istihdam edilebilirliğinde de rol oynayacak. Bu cihazı kullanmayı öğrenen öğrenciler CV’lerine bir özellik daha ekleyerek iş hayatında rakiplerinin bir adım daha önüne geçmiş olacak. Öğrenciler bu cihazı kullanabilmekle iş hayatında daha değişik ve yüksek mevkilerde çalışabilirken diğer çalışanlara göre de daha yüksek maaş alacaklar" dedi.
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, “Gelişen teknolojiyi yakından takip ederek bunları Üniversitemize kazandırıyoruz. Öğrencilerimizin daha nitelikli eğitim görmeleri, uygulamaya yönelik pratik kazanmaları ve öğretim elemanlarımızın daha kaliteli ortamlarda araştırma yapıp, eğitim vermeleri için Üniversitemizin imkaânlarını sonuna kadar seferber ediyoruz” diye konuştu..