Süleyman EKİN/ ANTALYA, () - ZİRAAT Türkiye Kupası H Grubu'nun ilk maçında Antalyaspor evinde Giresunspor'u 2-1 yendi. 
Antalyaspor Teknik Sorumlusu Mehmet Uğurlu, sözlerine "Bizim için maç maçtır" diyerek başladı. Lig veya kupa maçının kendileri için fark etmediğini belirten Mehmet Uğurlu, şunları söyledi: "Aynı ayarda tüm maçlarımızı ciddiye alıyoruz. Ziraat Türkiye Kupası'ndaki grup maçlarına iyi başlamak istedik. Bugün de futbolcularımız iyi başladı. Şanssız yediğimiz golün şokunu atlatıp, 2 gol attık ve galip geldik. Bu gruptan birinci veya ikinci çıkmak istiyoruz."
Ziraat Türkiye Kupası'na ciddi hazırlandıklarını da hatırlatan Mehmet Uğurlu, "Aynı ciddiyetle yolumuza devam edeceğiz. Cumartesi günü lig maçında elde ettiğimiz moralle maça çıktık. Bu maçta aldığımız moralle de Trabzonspor maçına gideceğiz. Oradan da puan ya da puanlarla dönmek istiyoruz. Futbolcularımı kutluyorum. Camiaya hayırlı olsun" dedi. 
Bir gazetecinin altyapıdan alınan Birkan'la ilgili soruya ise Uğurlu şu yanıtı verdi: "Birkan'ı altyapıdan yeni aldık. İstikbal vadeden bir futbolcu. Daha nice Birkanları altyapıdan çıkaracağız. Birkan da alt yapıdan çıkan diğer futbolcularımız gibi yüzünün akıyla çıkmış oldu." 
SÖZERİ: BUGÜN TECRÜBE KAZANDI 
Giresunspor Teknik Sorumlusu Erkan Sözeri ise maça golle başladıklarını hatırlatarak, Antalyaspor'un maça geçen haftaki lig kadrosuyla çıktığını hatırlattı. Kırmızı beyazlı takımın Mersin İdman Yurdu maçının kadrosu ile çıktığını ifade eden Erkan Sözeri, "Aynı kadro ile bugün karşımıza çıktılar. Sadece Eto'o oynamadı. Onun yerine oynayan Mbilla'da kaliteli bir oyuncu. O maçta 2-0 geriden güzel bir dönüş yapmışlardı. Aynı kadro ile oynadılar. Böylece kupayı da ciddiye aldıklarını, hedefleri olduğunu gösterdiler. Biz de bu maçta 1-0 öne geçtik. Ama maçı kazanamadık" dedi. 
Antalyaspor'un 3-5-2 sistemini oturtmak istediğine vurgu yapan Erkan Sözeri şöyle konuştu: "Biz bu maç için önlemimizi aldık. Yediğimiz ikinci golün dışında rakibimize pozisyon vermedik. Hakikaten oyuncularımız iyi mücadele ettiler. Bugün tecrübe kazandı diyebiliriz. Özellikle genç oyuncular umut vaat ediyorlar. Antalyaspor'a da ligde ve kupada başarılar diliyoruz. Biz şimdi hedefimiz olan lige yoğunlaşıp, sahamızda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçını kazanmak istiyoruz. İki takımı da tebrik ediyoruz."