Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Yönetici Vekili Op. Dr. Hazım Bozca, hastanede İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yönelik güvenlik görevlileri tarafından yapılan FETÖ şüphelilerinin görüntülerinin alınmasını engelleme olayı ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak, “Engelleme olayı ile ilgili herhangi bir bilgimiz yok” dedi.

Kentte yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında aralarında çok sayıda kadınında bulunduğu 15 sanık adliyeye sevk edilmişti. Şahıslar adliyeye sevk öncesinde Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilmişlerdi. Geniş güvenlik önlemleri altında kelepçelenerek sağlık kontrolüne getirilen şahısların hastaneye girişlerini görüntülemek isteyen İHA muhabiri hastane güvenlik görevlileri tarafından engellenmişti. Hastane Müdürü Mustafa Yılmaz, İHA muhabirine çekim yapılmasını Dr. Bozca’nın istemediği belirtip güvenlik görevlilerinin görüntü engellenmesi talimatının Başhekim Dr. Bozca’dan geldiğini iddia etmiş bu yüzden FETÖ şüphelilerinin görüntülerinin alınamayacağını söylemişti.

Yaşanan olay üzerine Dr. Bozca yazılı bir açıklama yaparak, olaydan bilgilerinin olmadığını ifade ederek şunları söyledi:

“Hastane idaresi olarak haberde belirtilen İHA muhabirinin çekim yapmasının engellenmesi ile ilgili herhangi bir bilgimiz yoktur. İlimiz basın mensubunun böyle bir durumla karşı karşıya kalmasından dolayı büyük üzüntü duyduk. Yanlış anlaşılmadan kaynaklı bu tür olumsuz durumların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemler alınarak ve konu araştırılacaktır.”