İtalya’ nın Pisa kentinde “Teatro Lux” tiyatrosunda sergilenen “Seraplar” isimli oyunda tiyatrocu Raphael Schumacher, rolü gereği asılı kalması gerekiyordu.
Ancak, asılı durduğu sırada boynundaki ipin sıkılaşması sonucunda genç oyuncu gerçekten asılmaya başladı. Sahnede bir anda gerçekten titremeye başlayan oyuncunun durumunu dikkatli şekilde inceleyen bir izleyici, oyuncunun gerçekten ölmek üzere olduğunu anlayarak müdahale etti. Dikkatli izleyicinin bu müdahalesi sonucu bilinci kapanan oyuncu ölmekten kurtuldu.
Güvenlik önlemleri yetersiz
Polis, olayla ilgili soruşturma başlatarak tiyatroyu mühürledi ve hem oyuncuları, hem de o akşam oyunu izleyen seyircileri sorguya çekti.
Polis raporunda, oyuncunun boynunda kement ile asılı iken üzerinde durması gereken kutunun yerinde olmadığı, vücudunda emniyet kemerinin bulunmadığı ifade edildi. Sorgudaki aktörlerden birisi: “Kementin sahte olması ve düşmesi halinde emniyet kemerinin onu yakalaması gerekiyordu. Böyle bir olayın nasıl yaşandığını açıklayamıyorum.” şeklinde konuştu. Asılı kaldığı ipten izleyiciler sayesinde kurtarılan oyuncu, acilen hastaneye kaldırıldı ve hala yaşam mücadelesi veriyor.

Kaynak: Ülke Haber