Mardin’de görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, rektörlük seçimlerinin 26 Şubat’ta yapılacağını açıkladı.
Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Artuklu Üniversitesi Sosyal Tesis ve Uygulama Oteli’nde basın mensuplarıyla bir araya gelerek, son iki ayda gerçekleştirdiği icraatları hakkında bilgi verdi. Ağırakça, göreve geldikleri iki aylık süre içerisinde Mardin Artuklu Üniversitesi’nin adını en iyi şekilde duyurmak ve tarafsız bir bilim merkezi haline getirmek üzere, büyük bir azim kucaklayıcı anlayış ve görev bilinciyle çok ciddi çalışmalar ortaya koyduklarını ifade etti.
“KÜTÜPHANE BİNASI PROJESİ”
Yaptıkları proje ve tesislere ilişkin açıklamalarda bulunan Ağırakça, “Her düzeydeki araştırmacı ve öğrencilerin araştırma yapabilecekleri yurtiçi ve yurtdışından gelecek araştırmacılara çalışma imkânı sağlayan yüksek standartlara ve kaliteye sahip çalışma olanaklarının teminini hedefleyen bölgenin en kapsamlı ‘Kütüphane Binası’ projesi ihalesinin onayı Kalkınma Bakanlığından tamamlanarak Mart ayında gerçekleştirilmesi sağlandı. Ayrıca çeşitli eğitim hizmetlerinde bulunmak ve aynı zamanda vatandaşların sosyal ve moral ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 12 otel odası ve 1 restorandan oluşan Mardin Artuklu Üniversitesi Uygulama Oteli ve Sosyal Tesisinin hizmet vermeye başladı” dedi.
“YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU”
Üniversite yerleşkesinde yer alan ve 600 metre uzunluğundaki geçici bağlantı yolunun asfaltlanmasının yapıldığını belirten Ağırakça, şunları kaydetti:
“Üniversite öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılamak için Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından inşaatı tamamlanan Yurt Binası ile Üniversitemizi birbirine bağlayacak olan yolun yapım çalışması ve bu kapsamda bin 264 metrelik 5’er metre genişliğinde çifter şeritli beton asfalt yol inşaat çalışmasına başlandı. Bölge halkının ve Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencilerinin her türlü spor faaliyetlerini yapabilecekleri çevre tanzimi ile birlikte 15 bin 600 metrekarelik alana inşa edilecek ‘Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’ ihalesi gerçekleştirildi. Toplam 10 bin 600 metrekarelik alan üzerinde kurulacak ve etrafında 10 bin metrekarelik peyzaj alanının yer aldığı merkezi yemekhane ve kafeterya inşaatı yapım işi için hazırlanan projenin karakteristiği Kalkınma bakanlığından onaylattırılarak ihalenin Mart ayı içerisinde yapılması için gerekli tüm hazırlıklar tamamlandı. Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüsü’nde yer alan fakültelerin peyzaj ve ağaçlandırma çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. İnşaat alanı bin 900 metrekare üzerinde otomasyon ve pano odalarından oluşan ısı merkezinin yüzde 90’lık bölümü tamamlandı. Üniversite bünyesinde gerçekleştirilen bütün ihalelerin büyük bir şeffaflık içinde yapılması için gereken bütün somut adımların atılarak bunun kamuoyuna duyurulması sağlandı. Farklı şekillerde mağduriyete maruz kalan idari ve akademik personelimizin görev iadeleri yapılarak mağduriyetleri önlendi.”
Ağırakça, rektörlük seçimlerinin 26 Şubat’ta yapılacağını da sözlerine ekledi.