Hafta sonu sahasında Pendikspor karşısında beklenmedik bir yenilgi alarak herkesi şoka sokan Yeni Malatyaspor, Pazar günkü yıkılışın etkilerini atlatmaya çalışıyor.
1 puan farkla da olsa hala lider olan sarı-kırmızılılar, ligde oynayacağı son 4 maçı kazanması halinde şampiyonluk ipini göğüsleyecek. Yeni Malatyaspor’da Teknik direktör Feyyaz Uçar ve kulüp başkanı Adil Gevrek, camiadan daha fazla destek isterken, hiç kimsenin hayallerinden vazgeçmemesi gerektiğini söylediler.
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’un 34. haftasında büyük bir yıkım yaşayan Yeni Malatyaspor’da bu maçın olumsuz etkileri en hızlı şekilde atlatılmaya çalışılıyor. Puan tablosunda hala zirvede olan ve kalan 4 maçını kazandığı takdirde şampiyon olacak olan Yeni Malatyaspor’da Feyyaz Uçar ve Adil Gevrek camianın tükenmişlik sendromundan bir an önce kurtulması gerektiğini ifade ederek daha fazla destek istedi.
Grupta şampiyonluk yarışı veren Pendikspor ve Ümraniye’nin maç fikstürleri göze alındığında henüz hiçbir takım için ciddi bir avantaj oluşmamışken, Pendikspor mağlubiyetiyle tamamen yıkılan Malatyalı futbolseverler, şimdi takımlarından yeni bir galibiyet serisi başlatmalarını bekliyor.
Ligin 35. hafta maçını deplasmanda Körfez İskenderun ile oynayacak Yeni Malatyaspor bu karşılaşmayı kazandığı takdirde ise 1 puanlık avantajını sürdürecek.
“MALATYA’YI YEN LİGDE KAL”
Bu arada Yeni Malatyaspor’un haftasonu deplasmanda karşılaşacağı rakibi Körfez İskenderun takımı ise Malatya maçına dönüm gözüyle bakıyor.
2. Lig Beyaz Grup’ta 35 puanla düşme hattının içinde bulunan Güney ekibinde, Yeni Malatyaspor maçı hazırlıkları sürerken, zor günler geçiren kulübün taraftarları hafta sonu oynanacak maç için bir etkinlik başlattı. “Malatya’yı yen ligde kal” sloganıyla hafta sonu oynanacak Yeni Malatyaspor maçı için organize olan İskenderunlu taraftarlar, bu şekilde takımlarını da bu önemli maça motive etmeye çalışıyor.