Geleceğin gitar virtüözleri olmayı hedefleyen amatör ruha sahip Mersinli gitar kursu öğrencisi bir grup gencin gitara olan ilgiyi arttırmak ve kendilerini geliştirme amacıyla Soli Sanat Merkezi’nde verdiği gitar resitali, beğeni topladı.
Mersinli tamamen amatör ruha sahip bir gurup gitar kursu öğrencisinin gitara olan ilgiyi arttırmak ve kendilerinin gelişimine katkı sunmak amacıyla Soli Sanat Merkezi’nde verdiği konser büyük beğeni topladı. Gitar eğitmeni Taner Tohumcuer’den aldıkları eğitim sonrası Soli Sanat Merkezi’nin ev sahipliğinde bir dizi gitar etkinliği düzenleyen kursiyerler Arzu Karabulut, Mert Kaya, Selin Tuğçe Ağca, Özgür Ak, Bilge Gürler, San Özbiçer ile Kaan Atıcı, Brahms, Beethoven ve Çaykovski’nin eserlerinin yanı sıra günümüz sanatçıların parçalarından çalıp seslendirdikleri eserlerle gönülleri fethettiler. Hepsi birbirinden güzel eserlerle izleyenlere zevkli dakikalar yaşatan genç gitar kursiyerler, geleceğin gitar virtüözü olma hedefinde umut vaat ettiler. Hepsi lise ve üniversite öğrencisi olan genç yeteneklerin aileleri ise haklı gurur yaşarken, konser bitiminde onları alkış yağmuruna tutarak desteklerini gözler önüne serdiler.
Ayrıca Grup Göç’ünde sahne alarak izleyenlere müzik ziyafeti çektiği geceye ev sahipliği yapan Soli Sanat Merkezi yönetmeni Kenan Yıldız, genç yeteneklere kapılarını açmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Sanat, insanın kendi değerlerini görmesini sağlayan, yaşama katkıları olması gerektiğinin farkına vardıran, özgün yaratıcılığı geliştirerek yaşama farklı açılardan bakmasını sağlayıp, bu tür manipülasyonlar karşısında, insana kendi varlığının amacını hatırlatan en önemli unsur olmaktadır. Soli Sanat Akademisi sanatsal birikimini; bünyesindeki öğretmenlerin sanatsal eğitimleriyle birleştirip, toplum ile sanat arasında bir köprü vazifesi görme ve bunu özellikle çocuklarımıza, gençlerimize kazandırma iddiası ile yola çıkmıştır” dedi.