Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda akademisyenler ve öğrenciler okul kampüsüne 250 fidan dikti.
Öğrencilere verilecek coğrafi koordinatlar sayesinde dünyanın her yerinden diktikleri fidanlarının gelişimini takip edebileceklerini belirten Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Feda Öner, “Özellikle genç yaşlarda kaybettiğimiz Yrd. Doç. Dr. Seher Tekin, yüksekokul sekreterimiz Mahir Çelik ve hizmet alımı personelimizden Davut Soydan’ın anısına da fidan diktik. Her bir fidanın coğrafi koordinatlarını rahmetli kardeşlerimizin yakınlarına vereceğiz. Eski yüksekokul müdürlerimizden Ömer Çekelez, Hasan Baysal ve Yrd. Doç. Dr. Hikmet Develi hocalarımız için de fidan diktik" dedi.
Öner, etkinliğe destek veren öğrencilere ve fidanları yetiştiren Amasya Orman Bölge Müdürlüğü yöneticileri ile çalışanlarına teşekkür etti.
Fidan diken Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay da, “Üniversitemiz yıl içinde düzenlenen etkinliklere katılan konuklarına hediye, çiçek, plaket takdimi gibi uygulamalara son vererek her etkinlik katılımcısı adına bir fidanı toprakla buluşturma kararı aldı. Temiz ve yaşanabilir bir çevre noktasında Amasya’ya katkı yapmaya çalışıyoruz. Destek veren herkese gönülden teşekkür ediyorum" diye konuştu.