Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Zeyrek Ortaokulu’nda düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda 15 proje görücüye çıktı.
Zeyrek Ortaokulu’nda düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na Kulp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Pehlivanoğulları, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yılmaz Can, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
15 projenin sergilendiği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılış kurdelesini İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Pehlivanoğulları, Zeyrek Ortaokul Müdürü Özgen Kılıç beraber kesti.
Açılış sonrası projelerin sergilendiği stantları tek tek dolaşan Kaymakam Maraşlı ve beraberindekiler, projeler hakkında öğretmen ve öğrencilerden bilgi aldı.
İlçe Kaymakamı Maraşlı, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nı gezdikten sonra emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencileri kutladı.
Proje hakkında bilgi veren Zeyrek Ortaokulu Müdürü Özgen Kılıç, "15 proje, öğretmen ve öğrencilerin yaklaşık bir buçuk aylık çalışmalarının ürünüdür. Bu süreçte proje koordinatörü okulumuz fen ve teknoloji dersi öğretmeni Vedat Seyhan öncülüğünde, okulumuzdaki 5, 6, 7 ve 8.sınıf öğrencilerinden 33 öğrenci toplamda 15 proje hazırladı. TÜBİTAK Bilim Fuarı projemize ’Her şey küçük bir merakla başladı’ sloganıyla başladık. Fuarın amacı öğrencilerin bilimsel çalışmalara olan merakını harekete geçirmek ve bu sayede öğrencilerin araştırma ve problem çözme yeteneklerini geliştirmektir. Öğrencilerin okulda öğrendiği teorik bilginin gündelik hayatta ne şekilde kullanıldığını, yaparak yaşayarak ve eğlenerek öğrenmelerini sağlamaktır. Bu vesileyle öğrencilerimiz arasında büyük bir heyecan oluşturduğunu gördük ve bu heyecan başarıyı da beraberinde getirerek 15 proje ortaya çıktı" dedi.